Home Gandurile mele Nu pot să înțeleg de unde au oamenii bani de mașini noi...

Nu pot să înțeleg de unde au oamenii bani de mașini noi în România

86
0

Mă uitam pe statisticile DRPCIV și am observat că în România se cumpără și se înmatriculează în medie undeva la 10.000 de autovehicule noi. Sincer mi se pare o cifră colosală pentru o țară în care salariul minim pe economie este undeva la 400 de euro net, bani în mână. Și acum vine întrebarea de bază, de unde au atât de mulți oameni bani în România?

Știu, e vorba aceea cu vulpea și strugurii pe care toți care au făcut fel de fel de mișmașuri și „s-au ajuns” o aruncă la înaintare de fiecare dată când cineva le pune la îndoială corectitudinea. Dar nu este vorba despre invidie, este vorba despre faptul că unii muncesc de dimineața până seara în România și nu-și pot cumpăra nici măcar o mașină second hand, ce să mai zicem de una nouă care costă în medie 15.000 de euro.

O mare parte dintre cei care cumpără mașini noi sunt bugetari. Bugetarii în România sunt noua burghezie, sunt plini de salarii mari, de bonuri de masă, de tichete de vacanță cu care le râd în nas celor de la privat de fiecare dată când vine vreo minivacanță. Lor orice bancă le acordă un împrumut fără probleme, iar la ce salarii au își permit să-și cumpere orice, case, apartamente, mașini în rate și așa mai departe.

O altă parte dintre cei care-și cumpără mașini noi sunt oamenii care au o mică sau mare afacere, prin care fac tot posibilul să jumulească cât mai mulți bani și să nu plătească niciodată vreun ban la stat. Cam aceștia sunt oamenii care au bani legali în România, bugetarii și patronașii care fentează tot ce pot ca să tragă ei cât mai mult și bineînțeles, oamenii care lucrează la negru și care nu-și declară absolut niciodată veniturile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here