Home Gandurile mele Firmele străine care vin în România o fac doar din cauza salariilor...

Firmele străine care vin în România o fac doar din cauza salariilor Africane

230
0

Mă uitam la „investitorii” pripășiți pe lângă oraș. Sunt firme străine care produc cablaje auto, volane pentru autovehicule și așa mai departe. Mi se pare absolut halucinant că unii văd astfel de companii ca investitori. Nu există investitori în România.

Aici toate companiile străine care vin, vin să se pricopsească din mâna de lucru foarte ieftină. Păi de ce să dea o firmă salarii 2500 de euro brut, în Germania sau Franța, când poate să dea salarii de 600 de euro brut în România? Până la urmă marfa este aceeași, are aceeași calitate indiferent unde este produsă.

Nivelul de trai din România nu o să se ridice niciodată cu asemenea „investitori”, și nu pricep de ce autoritățile locale atunci când le creează facilități, nu le impun anumite reguli precum salariul minim acordat. De ce autoritățile permit această formă de sclavie modernă? Răspunsul cred că-l știm cu toții: șpăgile.

Cum, să nu fiu înțeles greșit, nu zic să dea în România salarii ca în Franța sau Anglia, dar măcar la jumătatea lor cred că ar putea să dea. Evident, e mai important ca ei să prospere peste noapte, sau într-o zi cât alții în zece zile. Salariile africane nu vor dispărea niciodată din România atât timp cât firmelor străine li se va permite să vină să-și facă mendrele pe nimic prin regiune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here