Home Gandurile mele TOP filme vechi românești

TOP filme vechi românești

68
0

Filmele vechi românești pot fi încadrate lejer în categoria filmelor „care nu se mai fac azi”. S-au schimbat vremurile, s-au schimbat oamenii, s-au schimbat generațiile, s-a schimbat mentalitatea. Astăzi dacă ar face cineva filme în stilul în care se făceau pe vremea lui Ceaușescu, ori imediat după Revoluție, nu ar avea cine să se uite la ele. Astăzi tânăra generație este vrăjită de Tik Tok, Instagram, Netflix, platforme de socializare și entertainment online care suplinesc setea de cultură.

TOP filme vechi românești

  1. Moromeții – un film care dacă s-ar fi făcut în Statele Unite, ar fi primit cel puțin un Oscar. Filmul tratează problema pământului și a averilor în perioada interbelică.
  2. Cel mai iubit dintre pământeni – este genul de film pe care dacă-l vezi o singură dată, realizezi că la nivel de mentalitate nu ne-am schimbat cu nimic față de perioada lui Ceaușescu. Tot proștii ne conduc și azi.
  3. Astă seară dansăm în familie – cea mai bună comedie din punctul meu de vedere
  4. Brigada Diverse – seria BD mi s-a părut din totdeauna un fel de apogeu al ideii de comedie comunistă.
  5. Liceenii și Extemporal la Dirigenție – îmi face plăcere să mă uit la aceste două filme, să observ cât de mult bun simț și cât respect exista la nivel de intelect adolescentin pe vremea lui Ceaușescu

Și lista poate continua. Acestea sunt doar cele mai bune 5 filme pe care le-am văzut eu și care au fost făcute pe vremea lui Ceaușescu sau imediat după Revoluție. Ar mai fi și Vlad Țepeș, Toamna Bobocilor, Iarna Bobocilor, etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here