Home Gandurile mele Despre tratamentul ortodontic – este un moft sau o necesitate?

Despre tratamentul ortodontic – este un moft sau o necesitate?

1476
0

Dupa cum prea bine stii, ramura stomatologiei ce se ocupa cu tot ce inseamna indreptarea si corectia cresterii dintilor se numeste ortodontie. Stiai ca exista persoane ce considera ca tratamentul ortodonic este un moft si nu o necesitate? Pentru ei, faptul ca dintii se dezvoltata incorect, urmeaza o alta traiectorie, nu este o problema atat de mare.

Ortodontia se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Se recomanda sa urmezi un tratament ortodontic chiar de la primele semne ale cresterii anormale ale dintilor. Cu cat amani mai mult vizita medicului, cu atat mai mult va dura o astfel de interventie.

Cu cate beneficii vine la pachet tratamentul ortodontic?

In primul rand, cresterea si dezvoltarea anormala a dintilor iti poate afecta stima de sine. Iti va veni greu sa zambesti larg, atunci cand dantura ta nu este perfecta, intocmai precum un zambet larg impune sa fie. Astfel, tratementul ortodontic iti vine in ajutor – el poate corecta defectele estetice cauzate de alinierea anormala a dintilor.

Totodata, stiai ca defectele de vorbire se datoreaza de cele mai multe ori alinierii gresite a dintilor? Dupa un tratement ortodonic totul va reveni la normal. Copiii sunt cei mai predispusi in a avea defecte de vorbire, deci nu igora un astfel de tratament in acest caz.

In aceeasi ordine de idei, tratamentul ortodontic previne si aparitia cariilor. Dintii tai se dezvolta armonios, radacinile lor sunt bine fixate in osul maxilar, deci, daca urmezi si o igiena orala stricta, cariile nu iti vor afecta in vreun fel dantura.

Cine iti poate oferi un tratament ortodontic la standarde internationale?

Recomandarea mea pentru tine in acest sens este Clinica Stomatologica DENTAL PREMIER. Ei iti pun la dispozitie atat aparate dentare mobile, cat si fixe si chiar invizibile.

De exemplu, cele mobile sunt destinate pentru a fi purtate de copii cu varste intre 7 si 12 ani. In aceasta perioada incep sa apara dintii definitivi, deci cresterea lor in armonie este extrem de important.

Pentru adulti, alternativa cea mai la indemana o reprezinta aparatele dentare fixe. Bineinteles, acestea pot fi folosite si de catre copii, insa s-ar putea sa le prefere mai mult pe cele mobile. Ele sunt niste bracket-uri metalice sau ceramice, depinde de preferintele tale, ce se lipesc pe partea exterioara a dintilor.

In schimb, aparatele dentare invizibile sunt mult mai elegante, ele se monteaza pe suprafata interioara a dintilor, deci sunt insesizabile. Indiferent de tipul aparatului dentar pe care il alegi, echipa Dental Premier este mereu gata sa te ajute. Te invit sa accesezi dentalpremier.ro pentru si mai multe detalii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here