Home Gandurile mele De ce am admirat dintotdeauna Occidentul?

De ce am admirat dintotdeauna Occidentul?

180
0

Sunt unul dintre românii care au admirat dintotdeauna occidentul. De ce? Pentru că acolo am regăsit niște tipare de normalitate care astăzi au dispărut complet din România. Mi-a plăcut occidentul pentru că nu am auzit manele nicăieri, o muzică mai mult decât jenantă din punctul meu de vedere care denotă nivelul general de educație al României la ora actuală.

Am ajuns o țară țiganizată complet, în care copiii nu mai vor să reușească în viață prin școală, ci prin „șmecherie” și „valoare”, căci așa i-au educat Dani Mocanu, Salam, Pește, Parizer, Ouă Fierte și ce alți maneliști cu nume de mâncare mai există.

Mi-a plăcut occidentul spre exemplu din cauza faptului că oamenii nu fac din mașină nici un idol, nici un scop în viață. Am fost în Occident de câteva ori și nu am văzut mașini de neam prost pe acolo, gen BMW X6, Audi Q7 și așa mai departe. Oamenii se întind cât îi ține pătura, în schimb, mașinile ieftine, troacele pe care le au sunt extraordinar de bine întreținute, așa cum este normal și firesc.

Nu ca în România unde toată lumea își cumpără mașină dar când vine vorba despre întreținere, încep să chițăie. Europa de Est sau mai bine zis, țările sărace, fost comuniste au rămas cu mentalitatea asta defectă conform căreia, oamenii trebuie să se etaleze cu lucruri scumpe, alt mod de a arăta altora că au reușit în viață nu au. Oamenii până la urmă se comportă în funcție de cât pot ei să priceapă lumea în care trăiesc. O lume plină de idoli falși, de speranțe deșarte și de ideea că trebuie să ne pricopsim repede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here