Home Gandurile mele Vinieta pentru București, aprobată

Vinieta pentru București, aprobată

732
0

VinietaEu sunt tare curios când or să înceapă ăștia de la PSD să ne taxeze și aerul. La salarii au umblat și au reușit să pună taxe de 42.5% din întregul venit, acum mai rămâne mașina de stors. Că nici nu storc pesediștii destul de pe ea, mai trebuia și o taxă de fraier de genul vinietei din București.

Deocamdată, românii plătesc așa: impozit pe mașină anual, loc de parcare anual către Primărie, rovinietă dacă ies din oraș, peste jumătate din prețul carburantului tot către stat merge sub formă de TVA + ACCIZĂ, acum vor plăti și pentru București în felul următor:

  • mașinile Non Euro – 1900 RON/an
  • mașinile Euro 1 – 1700 RON/an
  • mașinile Euro 2 – 1500 RON//an
  • mașinile Euro 3 – 700 RON/an
  • mașinile Euro 4 – 500 RON/an

Întrebarea mea de bază este de ce acceptă oamenii așa ceva? E clar că e o manevră prin care să stoarcă bani de la cetățeni, fără să le ofere nimic în schimb efectiv. Ceva de genul „Bă, voi și așa că cumpărați mașini în draci, ia mai dați niște bani și pe la noi”. Așa cu japcă. cu tupeu pesedist nesimțit.

Adică dacă dai 1900 de lei pe an, aerul devine mai curat sau ce? Că deja nu mai e vorba despre poluare, e clar ca lumina zilei că este o japcă de zile mari. Există zone în Europa unde într-adevăr mașinile poluante nu pot intra. Dar nu pot intra deloc, nu este vorba despre taxare aici.

Când vrei să reduci poluarea în zonă interzici complet accesul autoturismelor poluante. Când vrei să îți bați joc de oameni și să storci niște bani de la ei, faci fel de fel de legi idioate și maschezi japca. vă dați seama că toți vor plăti și toți vor circula în continuare cu acele rable. Cum se va reduce poluarea frate?

Previous articleEconomia duduie, dar unde sunt locurile de muncă?
Next articleMai ajungem la pensie?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here