Home Gandurile mele Mai ajungem la pensie?

Mai ajungem la pensie?

756
0

Bună întrebare. Eu mă tot gândesc la chestia asta mai ales atunci când văd că îmi tot vin plicuri de la ANAF, prin care sunt somat să plătesc la fondul de pensii. Eu unul nu cred că o să apuc pensia și există 2 motive principale pentru care cred treaba asta:

  1. Alimentele devin tot mai toxice, tot mai line de E-uri. Poluarea, mai bine zis nivelul de poluare din aer crește direct proporțional cu dezvoltarea industriei. Astfel, nivelul maxim de toxicitate suportat de organism este depășit de la vârste foarte fragede. Nu degeaba cancerul a ajuns boala secolului 21, boala care îți strică efectiv organismul, te transformă într-o mașină care merge cu benzină dar căreia i-a fost umplut rezervorul cu motorină. Dacă nu-i dai ce-i trebuie organismului, acesta într-un final cedează.
  2. La cum este construit sistemul de pensii din România, coroborat cu nivelul de emigrare al cetățenilor noștri, e foarte posibil ca fondul de pensii să devină insuficient în următorii 5-10 ani, ce să mai zicem de următorii 30-35 de ani? Cine o să ne mai plătească nouă pensie din moment ce toată lumea pleacă din România? O să ajungem să murim de foame dacă nu schimbăm sistemul ăsta de pensii, nenorocit. O să se facă niște nedreptăți monstruoase, oameni care au cotizat o viață întreagă or să iasă la pensie cu sume ridicole sau nu or să mai iasă deloc, că nu vor mai fi bani și pentru ei. Deja, 6.5 milioane de oameni plătesc pensiile în România, în loc de 10 milioane. 4 sau peste 4 milioane de români au plecat din țară. Studiile recente arată că s-ar putea să fie peste 5 milioane de români înafara granițelor. Voi vă dați seama ce înseamnă asta? O țară înăuntrul granițelor și alta sub formă de Diaspora, dincolo.
Previous articleVinieta pentru București, aprobată
Next articleUneori, mai multă omenie au pușcăriașii
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here