Home Gandurile mele E normal ca românul să nu asculte de nimeni și să nu...

E normal ca românul să nu asculte de nimeni și să nu stea în carantină

2051
0

carantinaChiar nu pricep de ce este atât de multă lume isterizată, revoltată, supărată pe românii care ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu și nu o fac. Este ceva absolut normal, pentru că românul de-a lungul timpului, ca națiune, a căpătat o aroganță stupidă specifică țărilor de mâna a 3-a. Românul are impresia că le știe pe toate, ori că poate face tot ce dorește el fără să fie tras la răspundere. Da, așa  crește românașul nostru de vreo 30 de ani, cu dispreț total pentru cei din jur și cu lipsa fricii pentru răspunderea faptelor sale. Cu alte cuvinte, pe român îl doare în cur de toți și de toate. Dacă sula lui vrea să facă treaba X, o face, fără să-i pese nici de cei din jur nici de vreo lege.

Păi cum să-i pese românului de cei din jur atât timp cât noi am devenit o națiune dezbinată? Are deja în ADN trasul numai pentru el, păcălitul celui din jur, țeapa, etc. Și cum să-i pese lui de lege? Când vreo dată a fost el tras la răspundere de autorități pentru acțiunile sale? Asta e România fraților, nu văd ce e așa ciudat că unii se pișă pe tot ce ține de lege, de respectul față de ceilalți cetățeni. E normal ca ei să plece brambura din izolare și să se ducă pe la prieteni, pe la rude, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

E normal să încerce să fenteze și la graniță când vin din Italia. Cred că unii dintre noi supraestimăm calitatea românului, în special a celui care ajunge să aibă un ban pe buzunar. În realitate, în loc să-l transforme banul în ceva mai bun, îl transformă într-un personaj sinistru care se crede superior, și care crede că poate face orice în România fără să fie vreodată tras la răspundere. Și cum Poliția pe la noi este ca și cum n-ar exista, spuneți voi cum putem scăpa de această mentalitate?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here