Home Gandurile mele Mai nou, copiii se scot în parc la pozat, nu la plimbat

Mai nou, copiii se scot în parc la pozat, nu la plimbat

536
0

Stăteam ieri seară pe o bancă în parc, mâncam un sandvici, când, dintr-o dată apar lângă mine, la băncile alăturate, două familii compuse din soț + soție + copil în cărucior. Am observat o chestie interesantă la ei, în ziua de azi, copiii nu se mai scot la plimbat, ci la pozat. Cred că dacă nu ar exista Facebook unde „părinții moderni” să-și pună odraslele zilnic, nu le-ar mai scoate deloc la plimbare.

Dacă i-ați fi văzut cum au organizat acolo în parc ședința foto, v-ați fi crucit. Au luat cei doi copii din cărucioare, i-au pus unul lângă altul în iarbă, apoi imaginați-vă 3-4 oameni în jurul lor făcând poze, toți cu telefoanele mobile. Deși aparent pare un gest normal, dacă stai să analizezi situația în detaliu realizezi că e ceva ridicol. Păi voi de-asta faceți copii și-i scoateți la plimbare? Ca să aveți ce pune pe Facebook?

Nu știu de ce, dar în ziua de azi unii părinți îți tratează copiii ca pe niște obiecte. De ce dumnezeului ai pune 70 de poze cu copilul tău online, nu pot să-mi dau seama. Poate doar ca să te lauzi cu el în fața prietenilor care-și doresc un copil dar momentan nu pot să-l facă, sau nu au cu cine să-l facă. Rudele dacă vor să-l vadă pe cel mic din câte știu eu, vin personal și-l vizitează.

Eu știu că e bine să ai amintiri cu copilul dar nici 500 de poze pe zi dacă-i faci, nu cred că-i ok. Înțeleg și faptul că unele mamele moderne sunt niște simandicoase narcisiste care o viață întreagă doar asta au făcut, și-au pus poze pe Facebook în așteptare de laudă lăbară, însă totuși, ridicolul trebuie să aibă limită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here