Home Diverse Lustruit sau fiamat? Ce tip de granit este potrivit pentru proiectul tau?

Lustruit sau fiamat? Ce tip de granit este potrivit pentru proiectul tau?

2542
0

granitIn ultimele decenii, granitul a fost considerat o alegere de top datorita aspectului sau elegant care incanta chiar si cele mai pretentioase gusturi. Granitul se preteaza cu usurinta in nenumarate spatii, atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare, si se remarca printr-un colorit remarcabil si o durabilitate extraordinara.

Pe langa rezistenta iesita din comun, a doua cea mai importanta trasatura a granitului este versatilitatea, acesta putand fi folosit in exterior pentru pavare, in zone cu trafic intens si mediu, pentru pereti interiori, la amenajarea scarilor interioare si exterioare, ca blat pentru chiuvete si mese, dar si ca backlash in bucatarie sau baie.

La fel ca orice alta piatra naturala, granitul poate fi finisat cu o textura aspra sau neteda. Exista finisaje care se vor potrivi mai bine pentru anumite utilizari.

Granitul lustruit

Granitul lustruit este ideal pentru zonele intens luminate!

Granitul lustruit, lucios reflecta lumina si atrage atentia instant. Unul dintre motivele pentru care acest finisaj este atat de popular este pentru ca confera eleganta spatiului. De asemenea, un finisaj puternic lustruit poate respinge petele. Din acest motiv, granitul cu finisaj lustruit este ideal ca blat pentru mesele de zi, ca blat de lucru in bucatarie si ca blat pentru dulapul de baie.

Pe langa utilizarea lui pentru blaturi, granitul lustruit poate fi utilizat si pentru pardoseli in interior. Va ajuta la ridicarea elegantei spatiului.

Granitul fiamat

Fiamarea este un finisaj excelent pentru proiectele care necesita o estetica moderna si o textura antiderapanta.

Granitul fiamat, antiderapant se obtine prin aplicarea caldurii pe suprafata pietrei. Acest lucru face ca suprafata sa se topeasca si unele dintre cristale sa se sparga, lasand o suprafata puternic texturata. Acest procedeu schimba culoarea de baza a pietrei si confera un efect antiderapant / anti-alunecare.

Granitul antiderapant este ideal pentru exterior – pavaje, trepte exterioare. Dar si pentru pardoseli interioare in incaperi cu umiditate ridicata, unde este necesara o rezistenta la alunecare.

Treptele din granit fiamat pot fi utilizate pentru placarea scarilor exterioare de la intrarea intr-un restaurant, hotel, reprezentanta, showroom, centru de afaceri, etc. Fie ploaie, ninsoare sau vant, treptele din granit fiamat rezista!

Deoarece este cel mai dur material de constructie, rezistand la temperaturi extreme si la umiditate ridicata, poti alege sa folosesti granitul fiamat si pentru placari verticale exterioare (pereti si coloane).

Ce tip de granit sa aleg pentru exterior?

Atat granitul lustruit, lucios, cat si cel fiamat, antiderapant pot fi utilizate in exterior.

Ca regula generala, pentru placari verticale, opteaza pentru granitul lustruit, iar pentru placari orizontale / pavari, opteaza pentru cel fiamat, antiderapant.

Ambele tipuri de finisaje sunt la fel de rezistente.

Pentru a diminua si mai mult riscul de alunecare in anotipul ploios sau rece, poti aplica pe pardoselile din granit un tratament anti-alunecare. Tratamentul ProGrip este o solutie ideala pentru  suprafețele alunecoase din interior sau exterior. Formează un strat antiderapant deasupra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here