Home Diverse Cum scapam de petele pigmentare de pe suprafata tenului?

Cum scapam de petele pigmentare de pe suprafata tenului?

1759
2

Cand vine vorba de tratarea petelor pigmentare de pe suprafata tenului, exista atat de multe optiuni, incat este foarte dificil sa stim care sunt eficiente si care nu. Ce ingrediente ar trebui sa caut intr-un astfel de tratament? Care solutie ma va scapa de petele maronii de pe fata? Sunt tratamentele antipigmentare scumpe?

Pentru a-ti raspunde la aceste intrebari, ti-am pregatit acest articol. Vom afla impreuna cum tratam petele pigmentare de pe fata si care tratamente faciale sunt mai eficiente mai accesibile.

Ce sunt petele pigmentare?

Petele pigmentare sunt acele depuneri excesive de melanina, pigmentul natural care da culoarea pielii. Melanina este modul natural al organismului de a se proteja impotriva radiatiei UV. Atunci cand pielea nu mai este expusa la soare, melanina se retrage.

De fiecare data cand se activeaza acest mecanism, un mic semn este lasat in urma, iar in timp aceste semne se acumuleaza si creeaza o pata.

Este ca si cum ai scrie cu un creion pe hartie, stergi si repeti acest lucru din nou si din nou. In cele din urma va lasa un semn in urma. Nuanta petelor variza de la maro deschis la negru si au aceeasi textura ca si restul pielii.

Petele pigmentare se dezvolta si cand supraproductia de melanina nu este distribuita uniform pe suprafata pielii.

Care sunt cauzele apartiei petelor pigmentare

Principalele cauze care duc la aparitia petelor pigmentare sunt:

  • Expunerea prelungita si repetata la razele ultraviolete.
  • Expunerea la substante chimice precum betaxofolul sau minociclina.
  • Tratamentele medicale cu hormoni precum estrogenul sau progesteronul, inclusiv contraceptivele pot fi, de asemenea, responsabile de aparitia hiperpigmentarii numite chloasma.
  • Scrub-urile puternice pot sensibiliza si pot inlesni aparitia petelor pigmentare. Desi acestea nu sunt o cauza in sine a hiperactivitatii pigmentilor pielii, pot facilita astfel aparitia petelor maronii.

Dintre cauzele enumerate mai sus, expunerea la razele UV ale soarelui este cea mai des intalnita. Petele solare nu sunt canceroase. Cu toate acestea, este posibil ca unii oameni sa le gaseasca inestetice. Prin urmare, acestia pot cauta solutii pentru a reduce si pentru a elimina petelor pigmentare.

Care sunt metodele de indepartare a petelor maronii de pe piele?

Exista mai multe metode de tratare a hiperpigmentarii si de inlaturare a petelor melanice. Acestea se axeaza pe indepartarea in randuri repetate a unor straturi foarte fine, superficiale de piele din zonele afectate. Tratamentele nu garanteaza insa impotriva recidivei, cu atat mai mult in cazurile in care petele au fost provocate de radiatii solare sau de factori externi.

Mezoterapia faciala

Mezoterapia faciala este o solutie de tratare a petelor pigmentare care presupune introducerea in tegument, la nivel mezodermal, prin microinjectii, cu ajutorul unui dispozitiv medical, cunoscut sub denumirea de Dermapen, a unui cocktail de substante, stabilit in functie de nevoile si situatia fiecarei persoane. Este o procedura nedureroasa si neinvaziva.

Mezoterapia faciala reduce petele solare, acneea / cicatricile lasate de acnee sau ridurile.  Un amestec tipic de mezoterapie poate contine vitamine, peptide, antioxidanti, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, extracte botanice.

Efectele mezoterapiei tenului sunt vizibile dupa doar cateva sedinte si intrec cu mult efectele cremelor si mastilor de fata.

Cat costa sedinta de mezoterapie faciala?

O sedinta de mezoterapie dureaza aproximativ 30 de minute si costa in jur de 350 de lei sedinta.

Peelingul chimic

Tratamentele exfoliante precum peelingul chimic indeparteaza straturile superioare ale pielii moarte, contribuind la reducerea aspectului nenatural al pielii, astfel incat sa reflecte mai bine lumina si sa para stralucitor.

In timp, aceste tratamente pot stimula productia de colagen, pot intensifica activitatea celulara si pot reduce aspectul petelor intunecate. Ingredientele active folosite intr-un astfel de peeling includ acizi glicolici, mandelic, salicilic si lactic, impreuna cu acidul tricloroacetic.

Petele solare, petele maronii, pistruii si problemele de hiperpigmentare pot fi usor tratate cu peelingul chimic. De asemenea, poti scapa de liniile fine si de riduri cu ajutorul sau.

Spre deosebire de exfolierea normala, peelingul chimic ajunge suficient de adanc in piele pentru a lumina petele maronii.

Peelingul chimic ajuta pielea sa absoarba alte produse de ingrijire/tratare mai eficient, deoarece particulele de praf si celulele moarte, care anterior blocau absorbtia, sunt acum eliminate.

Cu toate acestea, este o procedura care trebuie efectuata de catre profesionisti, care au cunostinte si practici minutioase ale unui astfel de tratament. Asigura- te ca discuti cu medicul dermatolog inainte sa urmezi o astfel de procedura.

Pretul unei sedinte de peeling chimic superficial la nivelul fetei variaza intre 200 si 250 de ron, iar pentru o sedinta de peeling chimic mediu intre 500 si 600 de ron.

Tratamentul cu laser

 

Tratamentul cu laserul este mai scump, dar cu un impact mai mare asupra petelor pigmentare. In prezent, tratamentul cu laser este una dintre cele mai eficiente proceduri de indepartare a semnelor nedorite aparute pe piele, cum ar fi cele cauzate de inaintarea in varsta, cele solare si pistruii.

Laserul este un instrument foarte precis, ce furnizeaza cu exactitate un fascicol de lumina catre suprafata pielii si in straturile mai adanci ale pielii. Principalul avantaj al peeling-ului cu laser este controlul adancimii de penetrare in straturile dermului.

Acest tratament stimuleaza productia unui nou strat de fibre de colagen in epiderm. Nu este necesara nicio pregatire in prealabil pentru procedura si nici aplicarea de crema anestezica local, dar este important ca pielea sa nu prezinte urme de machiaj.

Eficienta procedurii depinde de cauza aparitiei petelor si de zona aflata sub tratament, iar in cazul in care pigmentarea este doar superficiala, primele rezultate vor fi observate dupa 1-3 sedinte.

Costul unei sedinte de tratament cu laserul variaza intre 250 si 750 de lei, in functie de dimensiunea zonei tratate.

In Bucuresti, poti beneficia de tratamente faciale profesionale la salonul Beauty Play, sector 3, str. Campia Libertatii nr. 39A.

Salonul Beauty Play iti propune o serie de tratamente faciale inovative si produse revolutionare. Indiferent ce te nemultumeste la tenul tau, BeautyPlay vine cu solutia! Pete pigmentare? Riduri? Ten gras sau acneic? Ten uscat? Din salonul Beauty Play pleci cu un ten frumos si luminos si cu zambetul pe fata!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here