Home Diverse Amețeli frecvente? Care ar putea fi cauzele?

Amețeli frecvente? Care ar putea fi cauzele?

267
0

Amețelile frecvente pot fi un simptom al mai multor afecțiuni și pot avea multiple cauze. Este important să consulți un medic pentru o evaluare adecvată, dar iată câteva posibile cauze ale amețelilor:

  1. Vertijul paroxistic pozițional benign (VPPB): Este o tulburare a urechii interne care provoacă amețeli bruste, de obicei în timpul schimbărilor de poziție ale capului, cum ar fi întoarcerea sau ridicarea. Acesta este cauzat de cristale mici de calciu care se dezlipesc și provoacă perturbări în canalele semicirculare ale urechii interne.
  2. Migrena vestibulară: Este o formă de migrenă care provoacă amețeli, senzație de instabilitate, greață și pierderea echilibrului. Aceasta poate fi însoțită de dureri de cap sau poate apărea fără acestea.
  3. Hipotensiune arterială ortostatică: Amețelile pot fi cauzate de o scădere bruscă a tensiunii arteriale atunci când te ridici în picioare după a fi stat într-o poziție așezată sau culcată. Acest lucru poate provoca o reducere temporară a fluxului de sânge către creier.
  4. Anxietate și atacuri de panică: Stările anxioase intense sau atacurile de panică pot provoca amețeli, senzație de leșin și disconfort psihologic asociat.
  5. Probleme ale urechii interne: Tulburările urechii interne, cum ar fi labirintita (inflamația urechii interne) sau neurinomul acustic (tumora benignă a nervului auditiv), pot provoca amețeli frecvente.
  6. Anemia: Deficitul de fier sau alte tipuri de anemie pot afecta furnizarea adecvată de oxigen către creier, ceea ce poate duce la amețeli.
  7. Medicamente sau efecte secundare: Anumite medicamente pot provoca amețeli ca efect secundar. Este important să discuți cu medicul tău despre medicamentele pe care le iei pentru a evalua posibilele cauze ale amețelilor.

Acestea sunt doar câteva dintre cauzele posibile ale amețelilor. Fiecare persoană este unică, iar cauza amețelilor poate varia în funcție de simptomele individuale și contextul medical. Un medic va fi în măsură să evalueze situația ta în mod adecvat și să ofere un diagnostic și un tratament adecvat.

(P) Daca locuiesti in Bacau, vezi aici informatii despre consultatiile neurologice la care poti apela: https://clinicagrigoriu.ro/servicii/neurologie/

Previous articleSchimbări inexplicabile în greutate? Care ar putea fi cauza?
Next articlePista INUTILĂ de biciclete din Drobeta Turnu Severin
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here