Home Diverse Cele mai noi modele de cleme de fixare industriale – doar la...

Cele mai noi modele de cleme de fixare industriale – doar la hiQtech.ro

403
0

Începând cu anul 1840 (sfârșitul primei revoluții industriale) societatea s-a dezvoltat constant și odată cu ea s-a dezvoltat și industria. Sau oare lucrurile s-au petrecut invers, odată cu industria s-a dezvoltat și societatea?

E o noțiune doar de viziune am putea spune, cert este că dacă am fi întrebat pe cineva în anii 1800 când spre exemplu a fost inventat strungul, cum va evolua în timp acest echipament industrial, cu siguranță nimeni nu și-ar fi putut închipui o mașină computerizată de tip CNC dintr-o fabrică modernă din ziua de azi.

Evoluția industriala a fost dintotdeauna condusă de imaginație, însă s-a produs cu scopul precis de a ușura munca și de a crește productivitatea.Odată cu apariția CNC-urilor, a mașinilor computerizate destinate industriei, s-a dezvoltat și o piață a accesoriilor fără de care astăzi producția în adevăratul ei sens nu ar putea fi posibilă.

Cleme de fixare, roți de manevră, mânere de strângere, pistoane de indexare sunt doar câteva dintre accesoriile atât de necesare în industria din ziua de azi iar în cele ce urmează vom vedea câteva produse de ultimă generație aduse în prim plan de hiQtech.ro,  cu ajutorul cărora fixarea materiei prime în mașini CNC sau pe bancuri de lucru trece la nivelul următor. Este vorba despre câteva cleme de fixare ultra moderne capabile să țină pe loc orice tip de material.

Pe lângă mașinile CNC, clemele de fixare sunt foarte utile în domeniul confecțiilor metalice, tâmplărie, prelucrări mecanice, ateliere de sudură și nu în ultimul rând, industria automotive. Există și foarte multe persoane fizice care se folosesc de aceste cleme de fixare industriale în cadrul atelierelor personale. Cei care doresc pentru atelierele personale niște cleme de fixare serioase, cu siguranță se vor opta pentru cele industriale.

CLEME BASCULANTE DE FIXARE ORIZONTALE

La capitolul cleme de fixare orizontale hiQtech aduce în România o gamă complexă de sisteme de prindere inovative și de foarte bună calitate, care se remarcă prin raportul greutate scăzută – forță de prindere. Spre exemplu avem clema de fixare la orizontală 903B care cântărește doar 400 de grame însă forța de prindere ajunge la 210 kilograme. La polul opus al portofoliului de cleme de fixare orizontale se află clema 906B, care aduce în prim plan o forță de strângere de până la 500 de kilograme.

Clema De Fixare Orizontala 906B

Toate clemele de fixare orizontale din portofoliul hiQtech sunt de foarte bună calitate, fiind construite din oțel galvanizat. Știfturile din componența clemelor sunt din oțel inoxidabil și sunt încorporate în manșoane moletate îmbunătățite termo-chimic. Pentru anduranță crescută și o operare ușoară, îmbinările clemelor de fixare orizontale comercializate de hiQtech sunt lubrifiate. Nici cu mânerul clemei nu se face rabat la calitate, acesta fiind construit dintr-un plastic flexibil și foarte rezistent.

Un aspect foarte important legat de aceste cleme de fixare orizontale este faptul că hiQtech oferă și piese de schimb pentru ele. Mânerul flexibil, piciorul de protecție din cauciuc și inelul pot fi achiziționate ulterior separat în cazul în care loc vreun eveniment neplăcut și clemele devin defecte. Evident, costurile de reparație sunt mult mai mici decât costurile de achiziție pentru alte cleme de fixare iar acest lucru vine în ajutorul direct al industriașului, care pe termen lung va avea costuri mai mici de întreținere.

CLEME BASCULANTE DE FIXARE CU CÂRLIG

Aceste cleme de fixare cu cârlig comercializate de hiQtech.ro fac parte din aceeași gamă de calitate ca și clemele de fixare la orizontală deși au un principiu de funcționare total diferit. Aici putem aduce în discuție clema de fixare cu cârlig orizontală 725B, care are o forță de prindere de aproximativ 700 de kilograme, specificații absolut halucinante pentru un sistem industrial care cântărește sub 1 kilogram și are dimensiuni relativ mici: 75 milimetri înălțime și până la 300 de milimetri lungime.

Clema De Fixare Cu Carlig Orizontala 725B

Ca și în cazul clemelor de fixare orizontale, toate îmbinările sunt lubrifiate pentru o operare cât mai ușoară și pentru a asigura o bună funcționalitate pe termen cât mai lung, însă există și o deosebire adusă în prim plan de modul de operare total diferit: aceste cleme de fixare cu cârlig sunt echipate cu un sistem de protecție suplimentar, și anume dispun de blocare împotriva deschiderii automate în timpul lucrului.

Siguranța la locul de muncă este foarte importantă iar clemele comercializate de hiQtech corespund din acest punct de vedere în proporție de 100%. Ca și piese de schimb pentru clemele de fixare cu cârlig avem cârligele și arcurile indiferent de dimensiune.

Gama de cleme de fixare disponibilă pe hiQtech.ro este vastă, cu siguranță cei care au nevoie de asemenea accesorii industriale vor găsi pe site toate cele necesare pentru buna desfășurare a activității de producție fără întreruperi sau întârzieri cauzate de sisteme de prindere de slabă calitate.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here