Home Diverse CEA MAI SIMPLA METODA PRIN CARE POTI SCAPA DE BACTERIILE DIN APA...

CEA MAI SIMPLA METODA PRIN CARE POTI SCAPA DE BACTERIILE DIN APA FORATA

399
0

A avea propria sursă de apă potabilă în propria curte vine la pachet atât cu avantaje dar și cu dezavantaje. Marele avantaj ar fi faptul că apa este gratis, nu trebuie să plătești niciun leu pentru ea pentru tot restul vieții, iar ca dezavantaj principal putem aminti faptul că ea trebuie tratată. Sunt foarte rare situațiile în care în urma forajului efectuat, apa din pământ este 100% potabilă, de cele mai multe ori apa trebuie tratată împotriva fierului, calcarului, nitriților sau bacteriilor. Astăzi vom discuta despre situația în care conform buletinului de analiză a apei efectuat la un laborator specializat, rezultă faptul că apa din foraj are foarte multe bacterii, și implicit nu este bună pentru băut.

Tratarea apei în privința bacteriilor se face foarte simplu și ușor în ziua de azi. Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani și a tras după ea o evoluție pe toate planurile, inclusiv în ceea ce privește soluțiile pentru eliminarea bacteriilor din apa forată. Astăzi cei care doresc să elimine bacteriile din apă pot să instaleze o lampă UV în cadrul stației de tratare a apei pe care o achiziționează în vederea transformării apei forate în apă potabilă. Cel mai ieftin sterilizator UV poate fi găsit pe topwater.ro, unul dintre puținele magazine din România specializate în comercializarea soluțiilor de tratare a apei provenite din foraje. Lampa costă puțin peste 1200 RON și vom prezenta în cele ce urmează câteva caracteristici tehnice și informative legate de modelul UV55W.

Sterilizator UV55W – preț 1220 RON

Acest tip de sterilizator este recomandat stațiilor de tratare a apei bazate pe osmoza inversă, însă poate fi folosit și în cadrul altor aplicații. Dispune de un bec de 55W care asigură o capacitate de tratare a apei de 2.7 metri cubi pe oră, fapt ce-l transformă într-un dispozitiv potrivit aplicațiilor casnice sau comerciale de mici dimensiuni, care au la interior maxim 3 băi. Principiul de funcționare din spatele acestei tehnologii este destul de simplu de înțeles, becul emite radiații ultraviolete care elimină din apă bacteriile, virușii, algele și fungii.

Sterilizator UV55W

Sterilizatorul UV55W a devenit preferatul românilor în ultimii ani întrucât aduce în prim plan cea mai pură tehnologie care poate elimina bacteriile din apă. Nu sunt necesare folosirea chimicalelor și implicit nu rămâne niciun reziduu în momentul folosirii. Este pur și simplu un bec ce arde toate bacteriile, toți virușii, lăsând în urmă apă perfect curată. Aparatul este și foarte ușor de servisat, necesită înlocuirea lămpii UV o dată pe an, după aproximativ 8000 de ore de funcționare. Din acest motiv se recomandă instalarea lui la orizontală astfel încât înlocuirea lămpii UV să se facă ușor.

Important de știut este faptul că există niște limite în ceea ce privește analiza apei, dacă limitele anumitor compuși sunt depășite, eficiența acestui aparat scade considerabil. Astfel, pentru o funcționare optimă, duritatea apei trebuie să fie sub 6 gr. G, cantitatea de fier din apă trebuie să fie mai mică de 0.3 miligrame la litru, hidrogenul sulfurat trebuie să fie sub 0.05 miligrame la litru, suspensiile solide trebuie să fie sub 10 miligrame la litru și nu în ultimul rând, cantitatea de mangan trebuie să fie sub 0.05 miligrame pe litru. În cazul în care analiza apei nu iese în acești termeni, apa poate fi tratată suplimentar contra calcarului, fierului sau manganului.

De unde poți cumpăra o lampă UV pentru tratarea apei?

Cea mai bună variantă rămâne topwater.ro, un magazin online specializat în comerțul cu aparate destinate tratării apei. Există mai multe modele pe site-ul lor, nu doar UV55. Cine are nevoie de dimensiuni mai mari, care să asigure peste 2.7 metri cubi pe oră de apă tratată contra bacteriilor, cu siguranță vor găsi ceva util în oferta topwater.ro. În plus, magazinul oferă și consultanță gratuită clienților care nu prea știu exact ce să cumpere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here