Home Gandurile mele Pista INUTILĂ de biciclete din Drobeta Turnu Severin

Pista INUTILĂ de biciclete din Drobeta Turnu Severin

281
0

S-a făcut mare proiect pe fonduri UE în oraș, o pistă pentru biciclete care dă ocol orașului. Se poate vedea și în fotografie cam pe unde este orașul, cam pe unde trece pista cu pricina. Acuma, să nu fie cu bănat, dar am și eu o întrebare: pista asta nu ar trebui să fluidizeze traficul, să convingă cetățenii să lase mașinile acasă și să folosească bicicletele pentru a merge la muncă ori pentru a-și rezolva problemele prin centrul orașului, un centru atât de aglomerat de mașini încât nu mai ai loc să arunci un ac?

Ei bine, se pare că… nu! S-a investit o sumă colosală într-o pistă pentru biciclete care nu va rezolva această problemă, va fi ceva mai mult de agrement pentru că trebuie să fii mai mult decât nebun să crezi că cine are treabă în celălalt capăt al orașului, va ocoli 10 kilometri cu bicicleta doar ca să folosească un mijloc de transport alternativ. Păi cât timp face pe ocolire, la fel de mult face și cu mașina bară la bară în linie dreaptă. Această pistă trebuia să străbată orașul în lung și în lat, mai ales în centru acolo unde este nevoie de fluidizare și de mijloc de transport alternativ nepoluant, căci și treaba asta cu poluarea începe să devină o problemă în oraș, numărul autoturismelor crescând de la an la an.

Ce să zic, păcat că nu se fac lucrurile cu cap în acest oraș, probabil acesta este rezultatul nepotismelor din Primăria Drobeta Turnu Severin, ajung pe posturi importante niște oameni fără viziune, fără inteligență, fără dorința de a rezolva probleme reale în oraș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here