Home Diverse Cum te ajuta un dictionar de sinonime sa cresti traficul in online?

Cum te ajuta un dictionar de sinonime sa cresti traficul in online?

1759
0

Poate parea ciudata aceasta alaturare dintre un dictionar de sinonime care duce cu gandul la elevi de scoala primara si cresterea traficului online. In realitate, legatura este evidenta si are de a face cu modul in care functioneaza Google, dar mai ales modul in care gandesc utilizatorii atunci cand fac o cautare.

Limba este in mod natural influentata de cultura si perceptie. Un exemplu in acest sens sunt eschimosii care au peste 100 de cuvinte pentru a definii zapada. La prima vedere, acest numar mare de sinonime pare redundant, insa analizand mai indeaproape fenomenul lingvistii au descoperit ca fiecare dintre acesti termeni sunt nuantati, nisati pe anumite intelesuri specifice. Spre exemplu exista un cuvant special pentru zapada topita peste o suprafata de gheata.

Legatura intre acest caz specific si modul in care expertii in SEO se folosesc de dictionar de sinonime pentru a creste volumul de trafic organic este explicata de modul in care computerele inteleg limbajul uman.

Intr-un comunicat de presa angajatii Google Matt Cutt si Steve Baker au explicat cum motorul de cautare incepe sa inteleaga notiuni mai complexe de text precum sinonimia.

Cum folosesti un dictionar de sinonime pentru a creste in cautari?

Este foarte posibil ca un dictionar sa fie ultimul tip de aplicatie la care te-ai fi gandit pentru a creste traficul iar aceasta este o greseala imensa pe care o fac multi webmasteri. Exista un numar imens de mare de site-uri care se lupta pentru aceleasi 10 pozitii in cautarile Google, din acest motiv competitia pe anumite cuvinte cheie este acerba.

Dar daca folosind un dictionar sinonime ai alege sa te concentrezi pe sinonimul/sinonimele cuvantului cheie cu competitie mare? Ca si in cazul celor 100 de nume pentru zapada pe care le folosesc eschimosii este foarte posibil sa gasesti un sinonim nisat, mult mai potrivit pentru profilul exact al site-ului sau afacerii tale.

Incepand cu 2010 Google a inceput sa dea mai multa autoritate sinonimelor si mai putina diverselor declinari ale cuvintelor. (spre exemplu este de preferat inlocuirea cuvantului bar cu pub in loc de baruri sau barul).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here