Home Gandurile mele Sunt curios cât % dintre cetățenii României au citit o carte în...

Sunt curios cât % dintre cetățenii României au citit o carte în ultimii 2 ani

1268
0

Aș vrea uneori să fac un sondaj pe stradă printre tineri dar mi-e teamă că o să mă întorc acasă bătut bine. Tinerii din ziua de azi sunt foarte recalcitranți, mai ales dacă îndrăznești să le spui pe nume, adică proști. Evident, nu băgăm tot tineretul din România în aceeași oală, astăzi discutăm despre analfabeți. Cititul te dezvoltă, îți dezvoltă imaginația, creativitatea.

Lipsa cărților din viața unor tineri i-a transformat în niște oameni atât de șterși, atât de lipsiți de personalitate, în niște oameni care nu sunt în stare nici măcar să spună ce le place și ce nu în viață, nu mai zic de exprimare corectă sau de scriere fără greșeli de gramatică, ortografie.

Sunt curios cât % dintre cetățenii României au citit o carte în ultimii 2 ani, și când spun cărți nu mă refer la cele obligatorii pentru la liceu. Bine, sunt convins că mulți dintre tineri nici pe acelea nu le citesc, preferă să citească rezumate de maxim 2 pagini.

Aici e vina și a sistemului educațional dar în fine. Nu intrăm în detalii.

Îți dai seama că tinerii nu citesc după procentul de promovabilitate de la BAC, după cât de vulgar vorbesc pe stradă, după greșelile pe care le fac în scriere atunci când postează ceva pe Facebook. Îți dai seama câtă prostie e în România când vezi prostul fudul în toată splendoarea lui, adică omul habar nu are să scrie, dar e foarte „vocal” pe Facebook.  E grav ce se întâmplă și e păcat că nimeni dintre cei care pot schimba lucrurile în România nu-și dau seama de acest lucru. Nu le pasă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here