Home Gandurile mele Ideea adaosului comercial de minim 70%

Ideea adaosului comercial de minim 70%

368
0

În România, nimeni nu-și deschide un magazin dacă nu practică adaosul comercial de minim 70%. Am văzut acest lucru de nenumărate ori, când am comparat să zicem o pereche de încălțări cumpărate din Anglia cu aceeași pereche (același model) cumpărată din România. Dacă în Anglia se vinde cu 45 de Euro (euro, nu lire), în România aceeași pereche se vinde cu 350 RON. Mie unul mi se pare inadmisibil să ai adaos comercial aproape de 100% și îmi pare rău că oamenii aleg să cumpere de aici, că nu se informează. Cum să câștigi mă 100 de lei la o geacă de iarnă doar? 100 de lei profit zic, în Anglia este 180 de lei și în România este 285 de lei.

De ce spun că este inadmisibil? Pentru că nu se plătesc cine știe ce taxe în afară de curieri. S-a creat așa o nișă a bișniței online, ceva de speriat. Toată lumea vrea să cumpere mai ieftin și să dea mai scump. Cred de fapt că acesta este idealul ideii de afaceri în România: să fie ceva simplu din care să iasă profit maxim, de 100 de lei la un articol vestimentar. E strigător la cer, mai ales că cei care au magazine în România probabil au contracte cu cei care le vând în Anglia și iau marfa și mai ieftin decât prețurile afișate pe site-uri. E posibil ca adaosul comercial să fie de peste 100%.

Am o problemă cu oamenii ăștia care-și deschid magazine online în ideea de a face profit maxim, și nu le doresc decât să aibă parte de un faliment cât mai rapid. De-asta am ajuns să plătim mai scump ca în Europa absolut orice, pentru că oamenii pleacă de la ideea de pricopseală, vor să se îmbogățească peste noapte într-o țară în care salariul minim pe economie este 200 de euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here