Home Gandurile mele Sunt cărțile de dezvoltare personală bune la ceva? Sau doar cuvinte frumoase...

Sunt cărțile de dezvoltare personală bune la ceva? Sau doar cuvinte frumoase fără rost?

399
0

Cărțile destinate dezvoltării personale sunt considerate de multe ori niște simple texte care nu te-ar ajuta cu mare lucru în viața reală? Oare așa să fie? Ei bine, în unele cazuri da, însă nu din cauza autorului se întâmplă chestia asta ci din cauza cititorului care nu poate ajunge la mesajul ascuns în text. Fiecare carte are un tâlc iar cele destinate dezvoltării personale sunt mult mai greu de înțeles din punctul meu de vedere pentru să sunt bazate pe psihologie cel puțin 70%.

Foarte multă lume privește aceste cărți de dezvoltare personală drept o soluție dar așteaptă mură-n gură rezolvarea. Ei bine, nu e chiar așa. Cărțile de genul nu vin cu o soluție practică la problema ta sau nu te clădesc asemenea unui mulaj dacă nu poți înțelege contextul cu pricina. Repet, e vorba de foarte multă psihologie la mijloc și nu toată lumea poate înțelege un mesaj „criptat”. Dezvoltarea personală nu este un moft, este o necesitate de care toată lumea ar trebui să se preocupe.

Haideți să trecem în revistă 10 cărți de dezvoltare personală pe care eu unul le recomand cu căldură celor care doresc să devină superiori stadiului actual, celor care doresc să se autodepășească și să devină pe zi ce trece niște ființe mai dotate, mai inteligente și mai potente din punct de vedere intelectual. Așadar, să vedem cele 10 mari puteri ale unei conștiințe superioare…

10 cărți de dezvoltare personală pe care le recomand

  1. How to Win Friends and Influence People – de Dale Carnegie
  2. The Talent Code – de Daniel Coyle
  3. Being Wrong – de Kathryn Schulz
  4. The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well – de Meik Wiking
  5. Useful Belief: Because It′s Better Than Positive Thinking – de Chris Helder
  6. Originals: How Non-Conformists Move the World – de Adam Grant
  7. Future Brain: The 12 Keys to Create Your High–Performance Brain – de Jenny Brockis
  8. No One Understands You and What to Do About It – de Heidi Grant Halvorson
  9. The Work: My Search for a Life That Matters –  de  Wes Moore
  10. Family Wisdom from the Monk Who Sold His Ferrari – de Robin Sharma

Toate cele 10 cărți le puteți cumpăra de pe book-express.ro și chiar dacă sunt doar în limba engleză, sunt sigur că asta nu va fi o problemă pentru cei care doresc să le citească. Ei sunt genul de oameni care dimineața, savurează cafea verde măcinată în timp ce citesc câteva pagini dintr-o carte de genul, așa că nu-mi fac probleme. Sunt oameni inteligenți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here