Home Gandurile mele Despre Advertoriale…

Despre Advertoriale…

1152
17

Dupa cum stiti, blogosfera se imparte in doua:  cei care scriu reclame si cei care le evita ramanand acolo sus in cercul lor stramb avand impresia ca daca ar scrie o reclama ar fi mai butin blogger, s-ar vinde ieftin si talentul lor obscur ridicat la rang de podoaba s-ar irosi in neant. Cititorii lor s-ar duce pe apa sambetei refuzand sa citeasca reclame si asa mai departe.

Scriu acest articol aducandu-mi aminte de un altul citit pe un blog al carui nume chiar nu il mai retin, unde se sustinea tare si raspicat ca pretul unui advertorial este undeva la 50-100e si ca cei care aleg sa scrie pe mai putin sunt niste curve care se fut pe o bomboana. Comparatia imi apartine insa ideea cam asta era.  Nu stiu ce o tras pe nas tipul sau in ce cada cu ciuperci halucinogene o facut baie insa mi se pare ridicol. Salariul minim pe economie in tara asta e undeva la 601 lei net bani cash, in mana. Aici vad comparatia perfecta cu taranii de pe okazii sau de pe tocmai/mercador care cer 500 de lei pe un Pentium 4 vechi de 12 ani. Ridicolul mi se pare asemanator.  Sau prostii care cer 700 de lei pe un Samsung Galaxy Tab 3 la mana a doua cand pe E-mag costa 550 noua…

Eu dupa o luna de reclame sunt mai bogat cu aproximativ 1100 de lei si as avea cateva aspecte aici de punctat, poate le intra in cap si natafletilor care se vor grabi sa ma critice inainte sa ajunga sa citeasca acest paragraf:

  1. Cititorii nu dispar de pe blog atata timp cat reclamele sunt imbinate cu stilul tau si cu povestile tale reale din viata pe care ei le cauta in mod normal. Nu sunt multi cei care sunt in stare sa combine un advertorial cu un articol personal si din acest motiv au impresia ca le dispar cititorii. Exemplu de reusita: Vienela.
  2. Mega cenzura Google dupa asemenea articole. Majoritatea celor care raspandesc “frica” sunt bloggerii lacomi cu Page Rank mare ofticati la culme ca nu primesc 100e pe un articol din cauza celor care aleg sa scrie mai multe reclame ca ei pe bani mai putini.  Ramaneti ba in sfera voastra de sticla. Nu incercati sa o spargeti ca o sa cadeti intr-o jungla in care nu cred ca ati supravietui. Sunteti oameni rupti de realitatea noastra. Nu toata lumea isi permite sa stea sa astepte ofertele de sute de euro. Lasati-ne sa ne vindem pe cat dorim noi ca nici Romania nu e Germania sau Anglia.
  3. Eu personal am ales sa scriu advertoriale pentru ca timpul petrecut cu scrisul trebuie sa aiba un echilibrul cu situatia materiala din viata reala. Sunt constient ca timpul este cel mai important si irecuperabil. Daca din blog nu ar iesi nimic probabil mi-as cauta alta activitate din care sa am beneficii in viata reala. Nu putem trai o viata intreaga fara sa exploatam micile oportunitati.  Or sa vina multi si or sa zica: “domne, nu esti blogger adevarat, nu scrii din pasiune” si cacaturi de-astea. Bine ma, nici nu vreau sa fiu blogger.  Pentru mine, Amiralul.info a devenit un al doilea job si daca maine s-ar inchide probabil mi-as cauta altceva de munca, pe taxi sau part timp shit. Nu ma tem de retrogradarea Google si daca prin absurd s-ar intampla, ma descurc.

Cam atatea ar fi de spus despre articolele astea atat de blamate de unii si atat de ciudat privite de altii. Traim in Romania si e exact tipicul mentalitatii noastre. Noroc ca exista blogurile sa putem vedea si noi cum gandesc niste oameni care cica ar trebuie sa aibe ceva minte in cap dupa atatia ani de facultati si joburi banoase.

 

Previous articleAmintiri din scoala
Next articleHome Sweet Home
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

17 COMMENTS

    • chiar am muncit pentru ei sa stii. si nu imi pare rau. sunt firme care iti ofera articole de scris contra cost. mai sunt si campaniile lui Blogatu in colaborare cu Allview si la sfarsit de luna se aduna toate.

  1. Mie deja mi s-a facut lehamite de cei care se bat cu pumnii in piept ca sunt ”curati”, ca nu scriu pe bani, ba chiar am ajuns sa cred ca unii dintre ei sunt precum vulpea care nu ajunge la struguri.
    Dar sa stii ca o bruma de adevar exista… La nivelul A, bloggerii scriu pe niste sume ametitoare…

  2. sunt de acord, piata e piata, daca vrei sa scrii advertoriale pe 5 euro, este alegerea fiecaruia. pe de alta parte totusi cred ca scrisul de reclame iti distorsioneaza un pic stilul si tematica, nu cred ca te poti feri de asta. de asemenea, pe mine unul abundenta de advertoriale ma indeparteaza un pic de blogul respectiv. nu pun etichete, nu inseamna ca nu mai revin, dar cind vad undeva in jos un link … parca nu ma trage ata sa merg pina la capat.

    • asta cu linkul de mai jos nu mi se pare chiar o abordare tocmai corecta. ti-am zis, daca se respecta ideea de blog personal linkul e doar o culoare diferita a textului daca intelegi ce vreau sa zic

  3. Se fac bani frumosi dintr-un blog, mai ales daca blogul are PR si vizite.
    Imagini desktop, mai bine ai vorbi in numele tau, asa e corect, nu crezi?

    • se fac dar nu peste noapte si nu cu sacii. depinde de aspiratii si de puterea de intelegere a fiecaruia.

  4. 1100 e bine. Asteptam sa ridici cota. Si la mine a fost bun februarie, chiar neasteptat…
    Fiecare se vinde pe cat crede, daca el considera ca 5E sunt buni, sa fie sanatos.
    Am fost contactat si eu zilele astea de 2 agentii… iar dupa ce le-am trimis oferta mea…au fugit din start.
    Probabil ca au lucrat numai cu persoane de 5E…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here