Home Gandurile mele 1 din 15 șoferi acordă prioritate la trecerea pentru pietoni

1 din 15 șoferi acordă prioritate la trecerea pentru pietoni

350
0

Să treci strada în România este de multe ori o adevărată aventură chiar și în cazul în care ai prioritate, adică treci pe la trecerea pentru pietoni. Am observat cu stupoare că pe măsură ce înaintăm în ani, noi, societatea românească, devenim tot mai puțin atenți la regulile de circulație și pun chestia asta în seama controlului destul de slab din partea Poliției Rutiere. Șoferii nu mai semnalizează la schimbarea direcției de mers și nici nu mai acordă prioritate pietonilor. Ei bine, atunci să nu ne mai mirăm că avem parte de un trafic mai mult decât haotic.

Chestia cu trecerea pentru pietoni mi-a cam enervat în ultima vreme ce-i sincer, pentru că am lăsat mașina acasă și din octombrie am mers mai mult pe jos, am fost pieton la rândul meu cu alte cuvinte. Evident, degeaba am stat cu piciorul pe carosabil cum spune legea, rar de tot am convins pe cineva să oprească. Și ca să pot să trec strada a trebuit chiar să-mi asum riscuri, adică să mă bag așa ca oaia pe trecerea pentru pietoni și să sper că cel care vine din dreapta sau din stânga mea are de gând să oprească. Evident, faci chestia asta cu mașinile care circulă cu viteză mică în zona trecerilor, nu cu mașinile care merg cu suta la oră.

Uneori am impresia că 1 din 15 șoferi iau în serios chestia asta cu trecerea pentru pietoni, de când poliția nu mai stă la pândă pe după treceri la luat de permise. Că mereu am condamnat tactica poliției de „a pândi” șoferii, însă de data aceasta chiar aș vrea să mai organizeze periodic ceva acțiuni pe la trecerile pentru pietoni astfel încât șoferilor să li se readucă aminte regulile de circulație.

Previous articleTop 5 carti ce merita citite
Next articleBat clopotele sărăciei
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here