Home Concursuri si Advertoriale Home Sweet Home

Home Sweet Home

1183
0

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca blocurile de locuinte construite pe vremea lui Ceausescu au fost ridicate repede si prost. Strambe, stramte, prost lucrate, de calitate foarte slaba a executiei. Peste toate acestea ar fi fost de-a dreptul ridicol sa fie si bine izolate termic. Practic nu ai cum sa izolezi termic un bloc constuit in graba si fara pic de grija pentru finisare.

Astazi se vand la preturi foarte mici apartamentele fara imbunatatiri. Care arata exact ca pe vremea cand au fost cosntruite, destul de uzate si care necesita o investitie destul de mare pentru a putea fi aduse la stadiul de apartamente moderne, conforme cu anul 2014.

Ca tot vorbim de izolari termice, vreau sa atrag atentia din vreme celor care se grabesc sa spuna ca nu merita banii si ca nu se vad diferente. Personal am lucrat la izolarea unui apartament cu 3 camere pe interior cu spuma. Apartamentul era la etajul 4 si va dati seama ca pe timpul verii se facea un adevarat cuptor inauntru. La inceput am fost si eu sceptic, crezand ca nu se va rezolva cine stie ce prin placarea lui mai ales stiind ca izolarea se face mai mult pentru iarna, pentru a retine caldura cat mai mult in interior. Dupa ce am terminat de izolat am observat ca apartamentul era locuibil pe timp de vara torida cu temperaturi ce treceau de 42 de grade celsisus.  Am fost placut surprins si probabil ca daca nu as fi muncit personal la invelirea lui poate nu as fi crezut.  Clar merita toti banii si sincer sa fiu nu este o investitie asa mare izolarea termica.

Pe langa vestitul polistiren mai puteti folosi vata de sticla. Este cea mai recomandata in cazul in care doriti sa izolati pereti de ompartimentare, peretii caselor cu structura din lemn,  poate fi pusa intre si sub capriorii de sarpanta si pe planseele podurilor circulabile.

Proprietatile vatei de sticla sunt foarte buna atenuare a zgomotului, izolarea termica deosebita, siguranta la incendiu, nu este agreeat de insecte, rozatoare sau paraziti.

Orice solutie ati alege pentru izolarea apartamentelor sau caselor trebuie sa stiti ca investitia merita fiecare banut. Reusiti sa reduceti costurile de intretinere pe perioada iernii iar vara de asemenea caldura nu mai patrunde asa intens in interior. Nu afirm ca dupa izolare nu mai iese nici un pic de caldura din interior si de patruns nu mai patrunde nimic insa rezultatele sunt vizibile.

Cu totii tinem la casele pentru care am muncit din greu si pentru multi dintre noi reprezinta un rost si un tel in viata cumpararea unui astfel de imobil asa ca pentru propriul nostru confort trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta. Nimic nu se compara cu o casa comoda, unde climatul este mereu acelasi si care ne face sa ne simtim cu adevarat impliniti. Home Sweet Home!

Previous articleDespre Advertoriale…
Next articleVecinii, muzica si semintele
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here