Home Diverse Tradiția se schimbă dar merge mai departe – despre bradul de Crăciun...

Tradiția se schimbă dar merge mai departe – despre bradul de Crăciun artificial

1135
1

bradul de Crăciun artificialRomânia este o țară în care încă mai există foarte multe tradiții transmise din moși strămoși. Deși s-au mai pierdut din ele în urma aderării la Uniunea Europeană și implicit a globalizării, cele care țin de marile sărbători creștine s-au păstrat aproape în totalitate. Există și anumite schimbări, precum cea a bradului de Crăciun care în ultimii 10 ani a devenit tot mai des din plastic, artificial, pe meleagurile patriei noastre. Chestia asta se întâmplă peste tot în lumea civilizată, peste tot în Europa, oamenii nu mai sunt de acord nici cu tăiatul aiurea de copaci, nici cu risipa. Un brad artificial de Crăciun rezolvă mai multe probleme decât creează, de fapt, singura direcție afectată este cea a tradițiilor care spun în mod clar faptul că de Crăciun, trebuie să miroasă a brad în casă.

Un lucru bun este faptul că deși tradiția se schimbă pe ici pe colo prin punctele esențiale, ea nu dispare, ci merge mai departe. Este absolut normal să existe schimbări de-a lungul timpului, altfel societatea nu ar mai evolua deloc. Tradiția care a înglobat bradul de Crăciun artificial aduce în prim plan și avantaje. După cum știm, brazii artificiali sunt ecologici, reutilizabili deci economici, și încep să fie din ce în ce mai îndrăgiți de către copii întrucât prin natura lor prelungesc serios episodul împodobirii. Apoi, ținând cont de faptul că avem posibilitatea de a cumpăra un brad artificial cu aspect natural din magazinele de specialitate, aproape că nici nu se mai observă diferența.

Există și brazi artificiali mai scumpi, considerați de lux, pentru cei care doresc ceva cu totul special. Nu este musai să se meargă mereu pe cele mai mici prețuri atunci când se face o achiziție. Oricum, ținând cont de faptul că un brad de Crăciun de lux este reutilizabil, cheltuiala se amortizează în timp indiferent de sumă. Un brad din plastic, de calitate, poate să țină chiar și 20 de ani dacă există grijă deosebită față de acesta. Cred că putem fi cu toții de acord asupra ideii că oricât am cheltui cu bradul artificial, cheltuiala va deveni amortizată 100% în timp.

Cei care locuiesc la case și au tavane de patru metri, sau cel puțin mai mari decât cele de la bloc de 2.5 metri, pot să cumpere un brad artificial Royal Super Lux 300 cm. Industria s-a pliat și pe cerințele mai speciale, nu toată lumea locuiește în apartament în ziua de azi. Un brad artificial de Crăciun de mari dimensiuni arată mult mai bine într-un spațiu specific, decât unul normal de maxim 2.5 metri. Pentru acest tip de scenariu, bradul artificial își intră și mai bine în drepturi întrucât după cum bine știm, brazii de mari dimensiuni nu provin din ferme, ci sunt tăiați direct din pădure. Brazii artificiali de mari dimensiuni rezolvă probleme ecologice mai mari decât cei de dimensiuni normale.

Rămâne la alegerea fiecăruia ce fel de brad folosește de Crăciun, cert este că trebuie să ținem pasul cu schimbările la nivel mondial, altfel rămânem în urmă ca și mentalitate, ca și nivel de dezvoltare, și din fericire această schimbare nu presupune abandonarea tradițiilor frumoase pe care le avem, ci doar alterarea lor spre o formă care ajută pe toată lumea, inclusiv mediul înconjurător. Brazii artificiali sunt reutilizabili și, implicit, foarte ecologici.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here