Home Diverse Ai grija ce tigla alegi! Vei trai cu aceasta alegere deasupra capului...

Ai grija ce tigla alegi! Vei trai cu aceasta alegere deasupra capului zeci de ani :)

1008
0

tiglaAcoperisul este componenta casei cel mai putin la vedere, dar aproape cea mai importanta. Falsele economii la capitolul acoperis se pot dovedi dezastruoase.

Care-i materialul ideal pentru acoperis? Opiniile difera, dar adevarul e ca niciun acoperis nu indeplineste absolut toate conditiile.

Metal, lemn, piatra, ciment….Orice material ai alege, alege-l pe cel mai bun din gama respectiva!

“Cate bordeie, atatea obiceie!”, spune o vorba din popor. Unei cabanute la munte ii sade mai bine cu un acoperis din lemn sau partial din lemn. Totusi, lemnul de calitate e scump si tigla moderna in culoarea potrivita e o optiune mai inteleapta. Pentru o casa de locuit, tigla metalica e cea mai buna optiune din orice unghi ai privi: design, pret, durata de viata. Pentru un garaj, tabla cutata poate fi o alegere buna. Unei case vechi din zona Transilvaniei, i-ar sta bine cu tigla ceramica, chiar daca e mai scumpa si mai grea.

Beneficiile acoperisurilor metalice

Acoperisurile metalice sunt adesea cea mai buna optiune datorita raportul avantajos pret-calitate.

In ciuda greutatii usoare, sunt remarcabil de durabile. Garantiile variaza in functie de produs si producator, dar de regula sunt de la 30 pana la 50 de ani.

Metalul ofera o rezistenta excelenta la vant si foc, si imbunatatirile straturilor exterioare previn rugina timp de multe decenii.

Vopseaua moderna rezista la decojire si decolorare.

Acoperisurile metalice rezista in zonele predispuse la furtuni si vanturi puternice. De asemenea, performeaza bine atunci cand sunt supuse la ninsori abundente sau acumulari de gheata.

Spre deosebire de acoperisurile din lemn sau asfalt, metalul nu va putrezi, nu va crapa si nici nu va favoriza cresterea algelor si lichenilor, deci nu necesita cine stie ce intretinere.

Care-i cea mai buna invelitoare metalica?

Cateva aspecte de care sa tii cont:

  • Tigla metalica din otel cu un strat de zinc aplicat pe ambele parti previne coroziunea. Este important, mai ales, ca acest strat de zinc sa fie aplicat si pe muchiile tiglei, acolo unde este mai probabil sa apara rugina. Invelisul de zinc poate fi mai subtire sau mai gros. Tigla din clasa A, de cea mai buna calitate, are un strat de zinc de 275g/mp.Un strat de 225g Zinc/mp asigura o protectie la limita inferioara unei tigle metalice de 0.5mm.
  • Daca tigla metalica prinde aspectul de “rugina alba” e semn ca a fost stocata in locuri cu umiditate ridicata. Acest lucru poate afecta serios rezistenta la coroziune. Prin urmare, atunci cand cumperi tigla metalica asigura-te ca aceasta a fost depozitata in interior inca din faza de productie. 
  • Alege o tigla metalica care are un strat de protectie pe spatele panourilor de 10 microni. De ce? Pe spatele panourilor de tigla se formeaza condensul timp de 9-10 luni pe an. Astfel, pentru a evita deteriorarea, este esential sa cumperi panouri de tigla metalica cu un strat de protectie consistent si pe cealalta parte, nu doar pe suprafata la vedere.
  • Durata de viata a tiglei metalice se reflecta adesea in pret.  Ce ai prefera:  1) sa cumperi o tigla metalica cu o durata de viata de 20-30 de ani la un pret cu 30% mai mic si apoi sa platesti iar peste cateva decenii?  2) sa cumperi din prima o tigla metalica cu o durata de viata de 50 de ani, cel putin, cu un pret cu 30% mai mare?

Descopera cea mai buna tigla metalica – Budmat Venecja

Singura tigla metalica care poate PE BUNE sa atinga o durata de viata de peste 50 de ani. Sistemul revolutionar cu o durata de viata minim dubla fata de orice alt sistem de tigla metalica.

Inovatiile sistemului revolutionar Budmat Venecja:

✅ Orificii de fixare pregatite din productie. Creaza un sistem de Auto-Reglaj pentru fixarea panourilor, rezultand o etansare perfecta.

✅ Ranforsare interioara a terminatiei frontale a panoului de tigla metalica. Apa nu mai este retinuta pe aceasta suprafata si nu se mai creaza un focar de coroziune, asa cum se intampla in cazul tiglelor metalice obosnuite  La suprapunere, panourile se clipseaza si imbinarile nu sunt vizibile.

✅ Profil inalt de 61mm si ambutisare inalta de 35mm. Cea mai inalta ambutisare asigura un aspect unic invelitorii si face ca acoperisul sa iasa usor in evidenta si sa fie apreciat.

✅ Vopseaua GreenCoat X-matt este recunoscuta ca fiind cea mai buna vopsea utilizata in productia de tigla metalica. Are o rezistenta la decolorare si zgariere mai mare cu 40% comparativ cu orice alt tip de vopsea. Se garanteaza repetabilitatea culorii indiferent de lotul din care au fost produse panourile de tigla metalica, fapt ce nu poate fi intalnit in cazul tiglelor metalice obisnuite

✅ Dubla-Protectie pe spatele panourilor de tigla metalica. Aceasta suprafata este partea invelitorii care sta cel mai mult in contact cu umiditatea, din cauza condensului. Protectia este minim dubla comparativ cu protectia tiglelor metalice obisnuite. 50 Ani Garantie.

Pentru mai multe detalii acceseaza www.acoperisuri.info/tigla-metalica-acoperis-sanatos 

 Ai grija ce decizie iei, caci vei trai cu aceasta decizie deasupra capului timp de zeci de ani 🙂  Fii minutios, cantareste bine optiunile. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here