Home Diverse Par rar sau alopecie din cauza chimioterapiei? Extensiile de par sunt o...

Par rar sau alopecie din cauza chimioterapiei? Extensiile de par sunt o solutie?

1937
0

Alopecia indusa de chimioterapie se caracterizeaza prin cresterea incompleta sau pierderea totala a parului la 6 luni de la terminarea chimioterapiei citotoxice. Pentru multe femei, parul face parte din identitatea lor, iar pierderea acestuia poate fi o experienta emotionala intensa si chiar un soc care loveste din plin in stima de sine si in calitatea vietii.

In cazul pierderii totale a parului, se poate apela la peruci din par natural.

In cazul alopeciilor localizate, se poate apela la extensii de par. De asemenea, extensiile pot fi o solutie si in cazul in care nu te confrunti cu alopecie, dar parul este foarte rar, din cauza chimioterapiei.  Dar, nu orice fel de extensii de par sunt potrivite pentru asemenea situatii. Vei afla in cele ce urmeaza.

Cand reincepe parul sa creasca dupa chimioterapie?

Pierderea parului datorata chimioterapiei este de regula complet reversibila. Odata ce tratamentul chimioterapic a fost finalizat, dupa aproximativ 3-6 luni, parul natural incepe sa creasca din nou.

Din pacate, de cele mai multe ori, firele nou crescute au o textura diferita, o culoare diferita (pot creste albe) si pot fi mai subtiri sau mai groase. Este posibil sa dureze un an sau mai mult inainte ca parul sa creasca complet si sa revina la starea initiala.

De asemenea, este posibil sa apara alopecia localizata. Alopecia permanenta din cauza chimioterapiei este neobisnuita.

De ce apar aceste disfunctii? Celulele care controleaza culoarea pigmentului si textura foliculilor necesita si ele timp pentru a  se reface si pentru a functiona corect.

In cazuri foarte rare, caderea parului este permanenta si parul nu mai creste. Acest lucru survine, de obicei, in cazuri cand au fost administrate doze foarte mari de tratament.

Extensiile de par potrivite pentru mascarea alopeciei

Daca ai alopecie localizata indusa de chimioterapie, ai putea sa iei in considerare aplicarea extensiilor de par. Nu poti folosi extensiile in timpul tratamentului, dar odata ce parul incepe sa creasca din nou, le poti folosi pentru a adauga lungime si volum.

Ce fel de extensii de par sa alegi? Alegerea tipului potrivit de extensii de par dupa chimioterapie devine un proces mai usor odata ce apelezi la un salon specializat in aplicarea extensiilor. Deoarece parul poate creste mai subtire, isi poate schimba textura si culoarea dupa chimioterapie, este nevoie de o examinare amanuntita pentru a determina tipul extensiilor de par potrivite pentru fiecare persoana in parte.

De cele mai multe ori, se apeleaza la micro-extensii de par – adica extensii care se aplica fir cu fir sau in suvite foarte subtiri, pentru a masca eficient alopecia si pentru ca nimeni sa nu isi dea seama ca porti extensii.

Asadar, micro-extensiile de par se aplica fir cu fir, dupa o tehnica inovatoare, si se pot monta chiar si pe parul foarte scurt. Acestea sunt fixate pe mici sectiuni de par natural prin formarea de micro-legaturi cu rasina naturala, de marimea unui bob de orez. Micro extensiile de par nu afecteaza parul natural si sunt extrem de rezistente.

Salonul BeautyPlay din Bucuresti este specializat in aplicarea acestor tipuri de extensii de par.

Avantajele micro-extensiilor de par:

  • Nu deterioreaza firul de par. Spre deosebire de alte tipuri de extensii, micro-extensiile de par sunt prinse pe parul clientei printr-o tehnica speciala, folosind un aparat care furnizeaza o rasina naturala, care nu deterioreaza firul de par.
  • Nu sunt vizibile. Intregul proces este extrem de delicat, extensiile fiind aplicate pe suvite foarte fine sau chiar pe cateva fire de par, prin formarea de micro-legaturi (de marimea unui bob de orez). Este un proces minutios si consumator de timp, insa rezultatele sunt pe masura asteptarilor, pentru ca micro-extensiile sunt practic invizibile.
  • Pot fi aplicate doar pe anumite zone: unde parul este foarte rar.
  • Pot fi aplicate pe par foarte scurt. Daca alte extensii se aplica doar pe par incepand de la 10 cm, micro-extensiile BeautyPlay se pot monta si pe o lungime de 1-2 cm.
  • Pot fi aplicate si barbatilor care au probleme cu caderea parului.
  • Creeaza volum fara a avea aspectul greoi sau artificial al extensiilor clasice.

Vrei sa incerci micro-extensiile invizibile / extensiile fir cu fir? Programeaza-te la Salonul Beauty Play din Bucuresti! Primul si singurul salon din Romania care utilizeaza aceasta tehnica inovatoare.  

Previous articleAi grija ce tigla alegi! Vei trai cu aceasta alegere deasupra capului zeci de ani :)
Next articleTransport de mobilă în Constanța. Apelează la profesioniști dacă ții la mobila ta
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here