Home Diverse Lumea printre gadgeturi

Lumea printre gadgeturi

490
0

Imi aduc aminte cu drag ce mai gadgeturi aveam eu cand eram mic. Teava cu cornete, prastia cu calibre si cate si mai cate. Parca lumea era mai buna atunci sau asa parea vazuta prin ochii unui copil cu mintea necoapta, incapabil sa perceapa realitatea exact asa cum este ea. Nu cred ca exista om care sa nu isi doreasca sa mai fie copil macar o data. Dupa ce te maturizezi, ajungi la concluzia ca era mai bine atunci cand zaceai in inconstienta si in naivitate. Parca nu resimteai rautatea din jur la un nivel atat de accentuat.

Revenind la jocurile copilariei, pot spune ca nu implicau tehnologie deloc. Nu exista, si, intr-un fel era bine. Lipsa tehnologiei a dus la dezvoltarea intelectuala si capacitatea de integrare sociala. Eram nevoiti sa ne jucam unii cu ceilalti, eram nevoiti sa inventam, sa ne gandim. Astazi, tehnologia face treaba in locul tau. Copiii se bucura enorm atunci cand primesc o tableta Apple sau un laptop Hp. Cei mai putin instariti pot sa faca cadou celor mici o tableta Asus, de care vor fi la fel de multumiti. Mintea inocenta de copil te impiedica sa vezi valoarea materiala a lucrurilor. E un fel de protectie a mintii pentru a stopa dezvoltarea invidiei si a urii nefondate de la varste inca fragede.

Acestea sunt vremurile copilariei lor, pline de tehnologie si gadgeturi. Primul meu telefon l-am primit la varsta de 17 ani. Nu stia sa faca nimic inafara sa formeze numere si sa scrie sms-uri. Era perioada in care telefoanele mobile erau doar telefoane mobile. Astazi, smartphone-urile reusesc sa se rupa de functia de telefon si sa aduca o experienta de utilizare cu totul noua si frumoasa.

Nu vreau sa spun ca eu am trait mai frumos ca ei, desi nu aveam tehnologie. As fi impins de la spate de o nostalgie pe care cu totii o simtim atunci cand ne aducem aminte de copilarie. Pe parinti daca ii intrebi, or sa spuna ca ei au trait mai frumos ca noi copilaria, pe bunici la fel, or sa spuna ca au trait-o mai frumos decat parintii mei, si tot asa. Suntem legati ca o floare de pamant de perioada numita copilarie si ne vom aduce aminte de ea cu nostalgie pana in momentul in care vom muri.

stradait

Previous articleCum sa nu iti alegi destinatia
Next articleMuncind ampulea
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here