Home Diverse Bilant dupa 30 de zile

Bilant dupa 30 de zile

800
5
Ei bine,  astazi se implineste o luna de Fain… Ca orice individ preocupat de statistici am pus pe foaie plusurile si minusurile constatate de-a lungul celor 30 de zile. Ce avantaje am avut dar si ce porcarii am intalnit.
M-am lamurit oare cu ce se mananca Fainul in aceste zile? … hmm  in mare parte da. O sa incep prin a spune ca vizitele pe blogul personal au crescut destul de mult. Fainul aduce vizitatori. Cati dintre ei si citesc ce am scris?… nu stiu,  insa luna asta am avut nici mai mult nici mai putin de 1170 de vizitatori din care o parte de pe Fain.
Sa tratam acum problema din punct de vedere financiar… cati bani se pot scoate intr-o luna? Pai sa zicem un maxim de 50 de euro spre care ma indrept si eu. Mult? Putin? Eu zic ca e suficient deocamdata. Un + mare din partea mea pentru Fain ca isi stimuleaza utilizatorii.
Ce mai pot spune dupa 30 de zile? Sunt in topul karmei de cand m-am inscris pe site. Daca e sa discutam despre utilizatori si karma ar fi cateva lucruri interesante transat. De exemplu utilizatorii activi zilnic sunt cam putini. Maxim 20 dupa cate am vazut eu. Cu tot cu cei care intra ocazional cred ca se ajunge undeva pe la 40-50 de membrii ce posteaza articole cat de cat si mai dau cate un vot.
Se petrec si lucruri ciudate cu karma? Bineinteles… am observat ca utilizatori cu 13000 de karme ajung pe 0 dintr-o data si apoi intra de pe alte conturi. Cu ce scop? Habar nu am. Eu cred ca e o smecherie la mijloc chiar daca nu vrea nimeni sa spuna.  Din cate am inteles eu, karma se poate stoca intr-un cod si poate fi data altor utilizatori sau reintrodusa mai tarziu pe acelasi cont. Bine bine… zic eu.. dar de ce intra apoi de pe alte conturi? De ce nu isi folosesc mai departe contul stors de karme pana la zero? Ciudata treaba…. Complicat domne cu transferurile astea de karme…
O problema pe care am constatat-o se refera la linkurile introduse. Adica, mai precis, eu sunt nevoit sa imi tin evidenta linkurilor in Excel ca sa nu fiu penalizat la karme. O luna de zile e lunga, e foarte probabil sa uiti de pe ce domenii ai bagat articole in urma cu 2-3 saptamani si asa te poti trezi penalizat cu sute de karme in loc sa ti se dea. M-am lovit de problema asta si sunt nevoit sa imi tin eu evidenta mea daca introduc 3-4 articole pe zi. Nu stiu daca se poate sau daca se merita dar poate ca blocarea linkurilor daca se constata ca de pe domeniile respective s-au intrudus 2 articole in 30 de zile ar fi o solutie care sa te scuteasca de penalizari. Sau macar o pagina care sa iti arate doar domeniile introduse in ultimele 30 de zile, fara articole.
Ce nu am mai priceput eu e de ce expira articolele publicate. De exemplu daca ti se dau 150 de karme la publicare, cand expira articolul iti ia 50 de karme. Scopul acestei ispravi nu l-am dibuit pana acuma. Probabil ti se ia mai putine carme daca articolul e votat masiv dupa introducere.
Ce am mai observat in ultima vreme? Ceva cam aiurea si anume ca nu se mai publica articole. De o saptamana nu am mai vazut nimic publicat. Nici de la mine nici de la altii. Inainte mi se publicau articolele la 14-15 votri. Am avut articole publicate si cu 12 voturi.  Acum nici la 18-20 de voturi nu mi se mai publica. Motivul? Cica “daca nu se voteaza…?” Intrebarea mea e cat trebuie sa fie votate astfel incat sa depasasca pragul publicarii? Ma uit la articolele publicate acum un an si abia trec de 30 de voturi. Un articol introdus acum practic nu poate depasi 20 de voturi in 3-4 zile decat rar de tot, pentru ca nu prea sunt useri online in acest interval de timp… Un articol bun ajunge sa fie votat de mai toti userii activi si ajunge pe la 20-24 de voturi. Mai de-asa cat trebuie votat? Cine sa voteze daca nu sunt useri? Ramane sa vedem in luna ce urmeaza ce schimbari vor mai fi din punctul de vedere al articolelor. Daca se vor mai publica sau nu. Pe mine ma afectaza deoarece imi pun prietenii sa voteze si vad ca de la o vreme ii chinui degeaba din moment ce articole cu 17-18-20-24 de voturi nu se publica. Imi scade si procentul articole introduse-publicate in functie de care ti se acorda karma.  In fine, vom trai is vom vedea ce se intampla defapt…. Poate se doreste o stimulare a utilizatorilor existenti sa introduca mai multe articole sau aduca useri noi, poate Fainul are probleme “financiare” ca na.. e criza…
Am mai patit ceva pe fain in aceste 30 de zile? Da… Am luat o teapa de 1000 de karme ca am pus un articol ce nu continea link catre sursa, ci doar mentiona sursa. Asta e…. am luat teapa am luat-o. Data viitoare o sa fiu mai atent.
Un cuvant pentru utilizatori? Ma… aici ma abtin… unii sunt oameni calumea dar ca in orice societate exista si dobitoci care bineinteles ca vor latra precum cainii la luna daca inscrii articole cu care ei nu sunt de acord. Sunt destui care sa zica “baaa inscrii numai cacaturi pe fain” insa uita sa traga cu ochiu la articolele introduse sa vada cate voturi au cacaturile tale comparativ cu cacaturile lor.
Acuma eu n-am nimic cu nimeni, Fiecare cu parerea lui. Nicaieri nu exista compatibilitate perfecta. Un articol introdus de mine poate sa i se para altuia de cacat is invers. Treaba e la fel de relativa precum “eu am dreptate si tu gresesti”. Dreptatea mea poate fi vazuta ca gresala de altul dat fiind faptul ca oamenii nu sunt identici, ci foarte diferiti. In fine, asta e un subiect pe care il voi dezbate alta data.
Cam atat despre Fain. Am in continuare o parere buna in ciuda ciudateniilor si problemelor avute de-a lungul celor 30 de zile. Se merita sa mai continui o luna? Eu zic ca da… In plus, mi se pare un concept interesant si vreau sa vad unde cum va progresa inca o luna.
Previous articleGanduri intr-o noapte alba
Next articleComedia fara culoare
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

5 COMMENTS

  1. bilant fain – Amiralul…

    “cati bani se pot scoate intr-o luna? Pai sa zicem un maxim de 50 de euro spre care ma indrept si eu.” Sunt care-or luat si peste suta. “Bineinteles… am observat ca utilizatori cu 13000 de karme ajung pe 0 dintr-o data si apoi intra de pe alte contu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here