Home Diverse Nu e de glumă cu securitatea la locul de muncă

Nu e de glumă cu securitatea la locul de muncă

566
0

Faptul că în România se construiește foarte mult, asta nu înseamnă că se lucrează în condiții de siguranță. Securitatea muncii în țara asta este la pământ și foarte puțini sunt patronii care investesc în salopete de lucru ieftine, foarte puțini sunt patronii cărora le pasă de angajați. Inspectoratul Teritorial de Muncă ar trebui să verifice aceste lucruri, căci acesta este responsabil cu SSM-ul, însă trăim în România, țara în care instituțiile statului dorm în bocanci…

De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, eu unul nu am primit niciodată o salopetă indiferent de locul de muncă pe care l-am avut. Ultimul, a fost în domeniul vânzării de produse petroliere (GPL) și de asemenea, m-a sărit dreptul la salopetă. Păi de ce să dea patronii 100 de lei pe o salopetă când pot să își cumpere țigări de acei 100 de lei? Din păcate, aceste salopete de protecție nu sunt o glumă și nu sunt facultative. Dacă instituțiile statului ar fi unele serioase, și patronii ar fi unii serioși.

Poate peste vreo 50 de ani, siguranța, securitatea muncii va fii luată în serios în țara asta de cei care ar trebui să se asigure că ai lor angajați sunt perfect protejați de condițiile vitrege de muncă. Există astăzi suficiente magazine online precum dispotrading.ro din care poți să cumperi salopete de protecție, salopete de muncă destul de ieftine și de rezistente, de calitative. Dar, ca să faci asta trebuie în  primul rând să îți dorești, să respecți angajatul.

Cred că aici apare problema principală, în tabăra respectului. Atât timp cât patronii nu vor avea respect față de angajați, e clar că nu le vor asigura o protecție la locul de muncă așa cum scrie la carte. Respectul pentru cel de lângă tine, pentru cel care îți aduce bani în buzunare ar trebui să fie primordial pentru toți patronii. Din păcate, aceștia nu se gândesc la faptul că fără angajați, ei nu mai au un leu în buzunar, dacă angajații se îmbolnăvesc, s-a zis cu afacerea lor. Aveți grijă de angajații voștri și protejații cu salopete de protecție și cu tot ce scrie la lege, astfel încât să fie și ei mulțumiți și sănătoși și să vă producă în continuare foarte mulți bani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here