Home Diverse Periscop catre realitate

Periscop catre realitate

565
0

Despre cosmetice si mentalitate invechita

Ca prin Farmec, ridic periscopul bunului simt si ajung la realitate. Submarinul scufundat intr-un ocean fara fund nu se va mai intoarce niciodata la suprafata. Cine este submarinul, ce este periscopul si care este de fapt realitatea? Veti afla in cele ce urmeaza. Eu sunt un baiat care a crescut in anii ‘90, fac parte din Generatia cu Cheia la Gat si acesta este unul dintre motivele pentru care realitatea mea este putin diferita de realitatea celor care s-au nascut “inafara oceanului”, inafara timpurilor in care copii erau crescuti cu bun simt…

Submarinul prin definitie este un singuratic, strabate oceanele in lung si in lat si nu se intalneste niciodata cu un alt submarin. Cu toate acestea, nu putem sa spunem ca in intreaga lune, exista un singur submarin, nu? Clar exista mai multe. O sa folosesc aceasta comparatie pentru a imparti societatea in doua: cea cu bun simt si cea fara bun simt.

Oamenii cu bun simt sunt atat de putini la numar , incat i-as putea compara cu acel submarin. Tineretul din ziua de azi are cu totul alta viziune fata de cea a noastra, a celor care au trait in anii ‘90. Sa luam de exemplu sectorul 12 – 19 ani si sa il analizam putin. Fetele incep sa faca sex de la 12 ani, tinerii de 18 ani nu sunt in stare sa isi ia examenul de bacalaureat.

Varsta de 12 ani, generatii diferite

Pai mai fratilor, cand aveam eu 12 ani fetele erau imbracate, nu dezbracate si isi tineau nasul numai in carte iar cand aveam eu 18 ani tinerii isi doreau sa faca ceva in viata. Dadeau examen pe la Politie, se duceau la facultate, etc… Adica aveau planuri. Astazi, ma duc pe la padure sa alerg si vad fete de 11 ani care injura ca la usa cortului, vad baieti de 18-19 ani care nu si-au luat bacul, insa ies la apelul de seara in momentul in care aud rontait de seminte in jur. Da, nu erau covoare de seminte prin oras cand aveam eu 12 ani, 13 ani, chiar si 18 ani…

doctorul_personal_al_parului_tau-e1443693733107Care este de fapt realitatea? Cea pe care o vad eu sau cea pe care tinerii o vad? Realitatea este una singura, insa a celor tineri este deformata de prostie, si nesimtire. Si ca sa vedem exact ce inseamna o realitate deformata, un submarin ce nu mai poate sa vada aceasta realitatea deformata de cat prin periscop si un ocean care separa doua lumi incompatibile si incapabile sa formeze un amalgam, sa luam exemplul atractiei si al relatiilor.

 

Bunul simt lipseste cu desavarsire dintr-o societate bazata pe sex fara maini

Realitatea majoritara din ziua de azi se rezuma la sani, fund, sex fara maini. Putini baieti mai cauta afectiune, tandrete, simpla dragoste. La fel de putine fete sunt capabile sa ofere dragoste, afectiune, tandrete. Societatea s-a schimbat atat de mult, incat a impartit realitatea in doua dupa cum spuneam mai sus. Cei care s-au nascut inainte de Revolutie sau imediat dupa, si cei care s-au nascut in aceasta libertate corupta pana in ultima ei molecula. Lipseste un simplu factor: bunul simt…

Ma uit la baietii din ziua de azi si sunt atat de simplii in gandire si in perspectiva. Vor doar sex si atat. Nu am auzit pe nimeni pana acum sa imi spuna ca e atras de altceva inafara de sani, fund, picioare, etc. De ce? O femeie inseamna mult mai mult de cat forme… Cel putin asa gandesc eu, un tanar de 26 de ani care a crescut cu mult bun simt.

Eu de exemplu apreciez foarte mult la o fata parul. O fata cu un par ingrijit spune mult despre ea: este atenta la detalii, curata, are personalitate, vrea sa impresioneze cu lucruri aparte. Fetele prin natura firii lor, inca mai au feminitate desi, pe masura ce trece timpul si avansam ca civilizatie, se dilueaza din ce in ce mai mult. Feminitatea in sine ascunde o portie de bun simt si din acest motiv, exista rar de tot cate o fata care sa iasa in evidenta cu … parul.

Mentalitatea plina de judecati a fetelor

Desi am 26 de ani, trebuie sa recunosc faptul ca am cunoscut o singura fata cu par frumos si sanatos datorita unui sampon nutritiv. In rest, toate se vaitau ca le cade parul, ca au varfuri despicate si ca au incercat toate sampoanele din hipermarket, cele mai scumpe sampoane bineinteles, ca asa e romanul: cumpara ce-i mai scump crezand ca va rezolva problema. Ei bine, in Romania nu e asa, oamenii au uitat ca exista alternative la marcile scumpe internationale prin marcile romanesti. Iulia o chema pe fata cu par frumos si sanatos si stiu ca isi cumpara mereu sampoane de si tratamente pentru par la Farmec, gama Gerovital Tratament Expert.

Exista produse romanesti de calitate precum sampon anti-cadere si e pacat ca unii le neglijeaza. Bine, nu toata lumea gandeste in acest mod, adica putini sunt dispusi sa incerce un produs romanesc atata timp cat exista alternative straine. Exista in mentalitatea romaneasca aceasta traditie, fugim produsele romanesti considerandu-le slabe calitativ. Iata ca, nisa aceasta a produselor pentru tratarea parului da peste nas unei mentalitati defecte.

As fi curios sa stiu cate dintre voi, femei care va plangeti toata ziua ca va pica parul sau ca il aveti degradat ati incercat un ulei nutritiv de la Farmec, firma romaneasca? “Aaa, nu luam noi romanesti ca tot ce-i romanesc e de rahat!”… Asta inseamna tineretul din ziua de azi, numai fite, figuri si minte putina. Prejudecati cat cuprinde… Cum poti sa spui despre un produs ca nu este bun din moment ce nici nu l-ai incercat? Iulia folosea aceste tratamente de la Farmec si era SINGURA FATA CU PAR FRUMOS SI SANATOS pe care am cunoscut-o…

produse_farmec_

Si pentru voi, mascaricii care spuneti ca produsele romanesti sunt de rahat, aveti idee cata istorie sta in spatele firmei Farmec? Nu e nici pe departe genul de firma care produce cosmetice ieftine de dus pe la tara. Compania a fost infiintata in 1945 la Cluj-Napoca. Da, anul acesta a implinit 70 de ani de activitate si din pacate, fetele tinere o ocolesc. Pacatul lor sa fie, ele au de pierdut. Iulia folosea numai cosmeticele lor si pe langa faptul ca iesea mult mult mai ieftin luna de luna de cat daca ar fi cumparat cosmetice straine, era foarte multumita si de calitate.

Asta e realitatea si din fericire, nu avem nevoie de un periscop fizic sa o vedem, sa o observam. Metaforele au rostul lor, insa sper la o lume mai buna in care baietii sunt interesati si de suflet , detalii, nu doar de sex, in care romanii sunt nationalisti nu ingamfati si prosti, in care traim cu totii mai bine, fara ca cei din Generatia cu Cheia la Gat sa mai sesizeze diferente de calitate si cantitate a bunului simt in jur.

 

 

Prezentul articol a fost redactat pentru concursul Super Blog 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here