Taxa SGR în România este de 50 de bani, undeva la 10 eurocenți dacă ar trebui să transformăm în monedă europeană. Peste tot în lume se reciclează, este normal să se recicleze, însă taxele ar trebui să fie impuse în funcție de nivelul de trai din țara respectivă pentru că spre exemplu, în România, țară în care salariul minim pe economie este 400 de euro, taxa SGR este mai mare decât în țări precum Statele Unite, Canada sau chiar Australia. 10 cenți este taxa în statele mai devreme menționate dar monedele lor sunt mult mai slab cotate decât moneda euro.
În Canada, taxa SGR este 10 cenți, ceea ce înseamnă 0.33 RON pentru fiecare ambalaj din material reciclabil: sticlă, aluminiu, plastic sau carton. În Canada spre exemplu se acceptă la reciclare și cutii de lapte ori suc, ceea ce este mai mult decât OK, cu cât mai multe materiale cu atât mai bine. În România se acceptă doar sticlă, plastic și aluminiu deocamdată, însă taxa pentru reciclare este aproape dublu față de Canada, respectiv 0.50 RON.
În Australia taxa pentru reciclare este tot 10 cenți, dar 10 cenți australieni înseamnă fix 0.30 RON. Chiar și în Statele Unite taxa SGR este mai mică decât în România, respectiv 0.45 RON comparativ cu 0.50 RON. Din păcate am devenit o țară în care taxele au ajuns o bătaie de joc la adresa cetățenilor și o modalitate de a jumuli oamenii de cât mai mulți bani, întrucât legile sunt făcute de niște gunoaie de oameni fix cu acest scop precis. Are cineva idee de ce taxa SGR din România este mai mare decât în Canada, SUA sau Australia?