Home Gandurile mele Servicii content writing – La cine apelăm?

Servicii content writing – La cine apelăm?

42
0

Piața serviciilor online din România este una destul de „stufoasă”, în special atunci când vine vorba despre servicii content writing atât de necesare celor care dețin sau doresc să deschidă un business online.

Cu alte cuvinte, în momentul în care scrii pe Google sintagma servicii content writing, rezultatele sunt copleșitoare. Există sute de companii care se ocupă cu așa ceva și evident, îți este dificil să alegi una. În mod normal, oricine ar dori să nimerească din prima la niște profesioniști, la cea mai bună firmă de advertising din România. În realitate, de cele mai multe ori companiile de publicitate cer o grămadă de bani pentru nișe servicii de foarte slabă calitate, întrucât în România există un interes exacerbat pentru pricopsitul peste noapte dar cu cât mai puțin efort posibil.

Așadar, acum vine întrebarea de bază? La cine apelăm dacă avem nevoie de servicii content writing? Cum ne asigurăm de faptul că avem de-a face cu profesioniști în acest domeniu, nu cu niște „băieți deștepți” care azi sunt pe piață, mâine nu-i mai găsește nimeni, incapabili să aducă în prim plan ceva de calitate? Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont dacă dorești să ajungi din prima pe mâini bune, dacă ai nevoie de servicii content writing de calitate. Le vom discuta pe fiecare dintre ele în detaliu în cele ce urmează, astfel încât să existe cât mai multă transparență.

Servicii content writing – Cum alegem partenerul cu adevărat profesionist?

Vechimea pe piață – profesionalismul în sfera serviciilor poate fi evidențiat în primul rând prin vechimea pe piață. Dacă o companie are 10 ani vechime într-o piață atât de volatilă și greoaie precum cea din România, atunci cu siguranță avem de-a face cu un partener de încredere care va fi probabil și peste 10 ani lângă tine, dacă vei mai avea nevoie de serviciile lui. O firmă cu vechime pe piață denotă în primul rând seriozitate.

Își plătește taxele la stat, angajații la timp, are preocupări de dezvoltare prin creșterea calității serviciilor oferite, nu denotă un comportament orientat spre lăcomie și spre păcălit, căci adevărul este că în ziua de azi, clientul nu mai este privit drept „stăpânul nostru”, clientul s-a transformat într-un fraier numai bun de muls, mai ales dacă habar nu are ce înseamnă advertoriale SEO sau alte servicii content writing mai sunt necesare acestuia.

Așadar, vechimea pe piață este etalonul calității și seriozității.

Timpul de răspuns – îți dai seama că ai de-a face cu un profesionist, cu un om care respectă clientul și care implicit oferă servicii content writing de calitate, atunci când primești oferta solicitată într-un interval de timp rezonabil. Ce înseamnă interval de timp rezonabil? Ei bine, să spunem că în decurs de maxim 2 ore de când oferta a fost solicitată de către client. Mare atenție la acest aspect întrucât există multe firme total neserioase, care după ce încasează banii abia dacă mai răspund la e-mail, abia dacă-ți mai livrează serviciile achitate.

De obicei, firmele neserioase sunt cele cărora le soliciți o ofertă astăzi și te trezești că-ți răspund la e-mail când își aduc ele aminte, după zile bune. Este evident faptul că cine-ți trimite oferta solicitată cu întârziere, va întârzia și la livrarea serviciilor, iar acestea sunt genul de firme pe care trebuie să le eviți, altfel nu te vei alege decât cu foarte mult stres și supărare din pricina neseriozității cu care vei fi tratat. Interesul clientului este acela de a achiziționa niște servicii de redactare articole pentru campania de link building aflată în desfășurare, nu să se streseze din alte motive.

Prețurile practicate – atunci când discutăm despre servicii content writing de calitate discutăm evident despre niște prețuri mai mari. Calitatea costă peste tot în lume și este normal să coste și în România. Un partener corect, cinstit, nu va încerca niciodată nici să te atragă cu niște prețuri de nimic, dar nici să te ardă cu niște prețuri total nejustificate. Aici clientul trebuie să facă un mic research, să-și dea seama cam care sunt prețurile normale pentru niște servicii content writing de calitate, căci altfel, majoritatea companiilor vor profita de naivitatea sa pentru a stoarce cât mai mulți bani.

Un client informat este un client care este capabil să găsească un partener de încredere și serios atunci când are nevoie de servicii content writing, de advertoriale SEO, de redactare descrieri de produs ori pagini pentru site-uri web. Cu toate că de multe ori, a găsi seriozitate și corectitudine pe piața serviciilor din România este sinonim cu a căuta acul în carul cu fân, cu puțină documentare este posibil ca un client să ajungă din prima la o companie cu adevărat serioasă. Și ar fi de evitat companiile care nu au prețurile afișate pe site, întrucât mai mult ca sigur și le fac în funcție de naivitatea clientului.

Acestea sunt cele mai importante 3 aspecte de care un client care are nevoie de servicii content writing, trebuie să țină cont. Atenție mare la vechimea firmelor pe piață, ar fi foarte recomandat să se lucreze cu firmele vechi pentru a sta la adăpost de anumite companii nou înființate cu scopul exact de a trage țepe în stânga și în dreapta. Apoi trebuie studiat foarte atent modul în care compania interacționează cu clientului, dacă răspund prompt solicitărilor, dacă personalul este politicos, dacă în urma discuțiilor compania dă semne că este interesată de calitate, nu doar de bani.

Și nu în ultimul rând, mare atenție la prețurile practicate. Companiile care nu-și afișează prețurile trebuie evitate din start, iar cele care și le afișează, acestea trebuie să corespundă normalității, să nu fie nici prea mici, dar nici umflate artificial fără nici un fel de justificare. Un preț prea mic aduce în prim plan neprofesionalism și lipsă de clienți, în timp ce prețurile mari, nejustificat de mari aduc în prim plan pescuirea clienților care nu se documentează și care pot fi storși de bani fără drept de apel. În România în acest moment, pentru servicii content writing, se merge pe un preț mediu de 10 RON / 100 de cuvinte, în funcție evident și de complexitatea proiectelor, de numărul textelor dorite, etc.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here