Home Diverse Verificare rovinietă – Tu mai știi când îți expiră?

Verificare rovinietă – Tu mai știi când îți expiră?

61
0

rovinieta onlineEste foarte important să cunoaștem momentul în care rămânem fără rovinietă valabilă, iar astăzi avem posibilitatea să efectuăm o verificare rovinietă prin intermediul roviniete.online.

Cu siguranță multora dintre noi ni s-a întâmplat să plecăm cu mașina în afara localității și să nu mai efectuăm o verificare rovinietă, fiind ferm convinși că taxa de drum achitată în trecut este încă valabilă. Evident, după câteva luni ne-am trezit cu amendă din partea celor de la CNAIR, moment în care am constatat că rovinieta noastră era într-adevăr expirată de luni bune. Se întâmplă din păcate să mai uităm de rovinietă, mai ales dacă nu mai găsim nici chitanța primită de la benzinărie. La cât de dificilă este viața în România de multe ori, numai la rovinietă și data ei de expirare nu ne stă gândul.

Din păcate în România nu beneficiezi de clemență în cazul în care ești surprins de camerele CNAIR pe drumurile din afara localităților fără rovinietă valabilă. Nu contează dacă mașina a avut rovinietă timp de 15 ani consecutiv, nu contează dacă este expirată de o zi iar proprietarul a uitat efectiv de ea. Cei de la CNAIR nu vor face un gest frumos să te anunțe de faptul că ai rovinieta expirată, vor da direct amenzi, întrucât scopul lor este să adune bani la buget, nu să ajute efectiv pe cineva. Astfel, ideea de a face periodic o verificare rovinietă devine o metodă foarte bună de prevenție.

Unde putem efectua o verificare rovinietă?

O verificare rovinietă se poate efectua prin intermediul portalului roviniete.online, unul dintre puținii parteneri autorizați CNAIR pentru distribuția de roviniete în România. Verificarea se face foarte simplu, în baza numărului de înmatriculare și este absolut gratuită. Acest serviciu este foarte util pentru cazurile în care pierdem chitanța de achiziție a rovinietei, ori aceasta este deteriorată și astfel nu mai cunoaștem exact când anume ne expiră taxa de drum.

Discutăm așadar de una dintre cele mai simple și eficiente metode prin care putem sta departe de amenzile CNAIR în cazul în care nu suntem siguri de datele rovinietei noastre. E mult mai bine să prevenim decât să riscăm. Iar în cazul în care constatăm că nu mai avem rovinietă valabilă, putem cumpăra rapid rovinieta online prin intermediul portalului roviniete.online. Nu cred că ar vrea cineva să riște amendă în loc să cumpere mai bine rovinieta online. Dacă stăm să ne gândim mai bine, amenda pentru lipsa rovinietei (275 RON) este aproape cât două roviniete (139.35 RON x 2).

Ce beneficii mai au cei care efectuează o verificare rovinietă prin intermediul roviniete.online?

Portalul roviniete.online vine în sprijinul șoferilor și cu un serviciu de alerte foarte bine pus la punct. Astfel, în momentul în care un client cumpără rovinieta online prin intermediul portalului, cu o durată mai mare de 30 de zile, se activează automat alertele pentru expirarea taxei de drum. Alertele sunt trimise clientului prin SMS și e-mail cu puțin timp înainte ca rovinieta să expire și astfel, pot să prevină foarte simplu și eficient amenzile CNAIR, întrucât în 99% din cazurile de șoferi amendați de această instituție, s-a uitat efectiv de faptul că rovinieta este expirată.

La cât de mari sunt amenzile, clar nu vrea nimeni să riște mai ales că astăzi se poate plăti această taxă de drum și pentru o singură zi, costul ei fiind de 12.44 RON. Important este să cunoaștem data când expiră rovinieta și cu siguranță vom avea grijă să cumpărăm repede rovinieta online chiar și pentru o singură zi dacă avem cumva probleme financiare, nu avem motive să riscăm amendă care dacă nu este achitată în maxim 15 zile de la primirea procesului verbal de amendă, ajunge la 550 RON.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here