Home Gandurile mele De ce îl plâng unii pe Ceaușescu

De ce îl plâng unii pe Ceaușescu

98
0

Pe Ceaușescu îl plâng de obicei oamenii care au trăit atunci și au dus-o bine. Îl plâng oamenii care au avut salarii, funcții, beneficii. Pe Ceaușescu nu or să-l plângă niciodată spre exemplu foștii deținuți politici, nu or să-l plângă oamenii care au avut de suferit din cauza securității din vremurile respective, nu-l vor plânge oamenii care au îmbătrânit la cozi la magazine deși nu se știa niciodată ce s-a băgat la rafturi, și nici cei care își aduc aminte cum luau pâinea pe cartelă.

Unii îl mai regretă pe Ceaușescu pentru că le dădea serviciu, oamenii nu duceau grija zilei de mâine. Astăzi, lucrurile sunt mult diferite. Oamenii pur și simplu au sărăcit într-un asemenea hal încât nu mai știu pe unde să scoată cămașa lună de lună. Grija zilei de mâine a devenit realitate și din păcate nu mai are cine să mai aibă grijă de oameni. Actualii conducători urăsc poporul la fel de mult cum îl urau comuniștii iar singura lor grijă este să se îmbogățească ei și familiile.

De ce-l mai regretă oamenii pe Ceaușescu? Pentru că le dădea case gratis la oameni. Astăzi dacă nu ai cumva un 10 metri pătrați unde să te întinzi să pui capul seara să dormi, dormi pe bancă în parc pentru că nu ai alternativă. Astăzi nu-ți mai dă nimeni nici măcar un colț de pâine, ce să mai zicem de o casă la care tinerii din ziua de azi pot doar să viseze. Ceaușescu era un compromis pe care unii puteau să-l accepte în schimbul tăcerii, slugărniciei și venerării.

Astăzi e greu, nu mai are cine să dea unui popor învățat sistematic cu pomana. Astăzi dacă vrei să ai trebuie să dai din coate, să muncești foarte mult. Și nici așa nu-ți asigură nimeni că-ți vei permite în timp să ai propria casă. Sau dacă reușești să-ți cumperi una, cine știe în ce datorii mai intri și te lasă fără ea unul sau altul, inclusiv ANAF.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here