Home Gandurile mele N-ai cum să reușești în România dacă nu ai relații sau dacă...

N-ai cum să reușești în România dacă nu ai relații sau dacă nu ești bugetar

135
0

La vârsta de 35 de ani am ajuns la concluzia că România nu este o țară pentru oricine. Aici nu ai cum să reușești de unul singur în cazul în care ești foarte bun în ceea ce faci. În România reușesc doar oamenii care au relații și capătă acces prin intermediul lor la anumite colaborări, și bugetarii. Acestea sunt singurele categorii de oameni care reușesc să o ducă bine în România. Oamenii corecți și cinstiți nu au absolut nicio șansă, pentru că în această țară nu mai există corectitudine.

Să luăm exemplul afacerilor. Cum poți să reușești cu o afacere în această țară? Păi ori faci afaceri cu statul, ori trebuie să ai pile și relații ca să ai colaborări. Spre exemplu am văzut un portal destinat lumii camioanelor care are în medie 500 de vizualizări pe zi, și era plin de bannere de la producătorii de camioane, carduri de motorină, etc. Eu având un trafic de 3-4 ori mai mare am zis să iau legătura cu producătorii de camioane să-i întreb dacă doresc să-și facă reclamă și la mine.

Ei bine, ce credeți fraților? Nu m-a băgat nimeni în seamă, nici măcar nu mi-au răspuns la e-mail. Efectiv nu exiști în România atât timp cât nu cunoști pe X sau pe Y, pentru că toate colaborările se dau pe bază de relații. Dacă nu cunoști pe X sau pe Y nu ai nicio șansă, nu contează că tu ești mai bun, că site-ul tău are un trafic superior, etc. Nu contează efectiv ce știi să faci, cum poți să îmbunătățești un sistem. Oamenii nici nu te bagă în seamă dacă nu ai o recomandare, o pilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here