Home Gandurile mele În România dacă nu ai 10 calificări, mori de foame…

În România dacă nu ai 10 calificări, mori de foame…

85
0

Probleme mari cu locurile de munca în România, în special în zonele defavorizate sau în orașele mici de provincie. Este extrem de dificil să găsești un loc de muncă și, dacă să zicem că ai noroc și găsești totuși ceva de muncă, nu ai cum să primești mai mult de salariul minim pe economie. De ce? Pentru că dacă ceri mai mult mereu apare cineva la poarta firmei dornic să lucreze pe mai puțin, doar ca să aibă un loc de muncă.

E un paradox ce trăim în această țară din păcate, oamenii în loc să dorească să lucreze pe cât mai mult se bat între ei care să lucreze pe mai puțin, și cine credeți că este cel care câștigă? Patronul! La patron îi crește averea, casa cu 3 etaje, mașina de lux, iar angajatul trăiește în sărăcie.

În România dacă nu ai cel puțin 10 calificări, mori de foame. Trebuie să fii polivalent și să ai acces la o piață a muncii cât mai diversificată, altfel, cu salariul minim pe economie, chiar nu ai nicio șansă. Se găsește foarte greu de muncă întrucât la noi nu se produce nimic, toți banii care se fac sunt din comerț și din transporturi. Fabricile nu mai există sau cele care există sunt cele venite de dincolo, din Occident, și sunt mari amatoare de salarii minime pe economie asemenea Africii.

Dacă ai calificări multe ai din start acces la o piață mult mai diversificată și reușești în timp să ajungi să trăiești bine, pe măsură ce capeți și experiență în domeniul în care profesezi. La noi spre exemplu încep să se găsească din ce în ce mai greu electricieni, instalatori, deservenți utilaje, oameni capabili să opereze un excavator și așa mai departe. Muncile de bază nu prea mai are cine să le facă pentru că oamenii supercalificați și-au făcut bagajele și au plecat demult din România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here