Home Gandurile mele Motivul pentru care nu ai nicio șansă atunci când aplici online pentru...

Motivul pentru care nu ai nicio șansă atunci când aplici online pentru un job remote

68
0

Mă uitam pe site-urile astea de trimis CV-uri, gen eJobs și BestJobs. Mi se pare incredibil cum au ajuns să promoveze oamenii cu bani față de oamenii săraci, nu în funcție de experiența profesională. Fiecare site are opțiune de membru Premium prin intermediul căruia, site-ul îți împinge CV-ul mai în față, ca să ai o șansă extra la angajare.

De ce s-a ajuns la acest nivel în care cineva ar fi dispus să dea bani din buzunar ca să se ducă la muncă? Ei bine, pentru că spre exemplu atunci când vine vorba despre un job REMOTE, de acasă, se adună probabil mii de CV-uri, iar cel care face efectiv angajarea, are foarte puțin timp la dispoziție. Astfel, nu are cum să vadă mii de CV-uri.

Le ia probabil pe sărite sau le ia pe cele împinse din spate de portaluri, prin intermediul calității de membru Premium. Eu unul am ajuns la concluzia că nu ai nicio șansă să te angajezi pe ceva remote atât timp cât folosești aceste site-uri foarte populare care intenționat nu aplică filtre pentru CV-urile primite, poate mai scoate vreun disperat ultimii bani de pâine de pe card și cumpără membru Premium. O mizerie, asta a ajuns piața muncii din România. Bătaie mare pe niște joburi mai bunicele, iar șansele tale de reușită cred că sunt aceleași cu a câștiga la 6/49.

Timp pierdut degeaba, cam asta e părerea mea despre acest gen de site-uri de recrutare. Poate pe local să funcționeze mai bine, poate sunt mai puține aplicări și cei care pun anunțurile au astfel timp să le vadă pe toate, însă acolo unde se adună sute de CV-uri, nu este altceva decât timp pierdut de pomană.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here