Home Gandurile mele Contează la care biserică te duci sau contează cu ce te întorci...

Contează la care biserică te duci sau contează cu ce te întorci de acolo?

57
0

Tot aud în jurul meu polemici legate de biserică, ortodocșii despre baptiști și penticostali, și invers. Care religie e mai bună, care e mai curată, care e mai aproape de adevăr. Sincer, părerea mea este că nu contează ce religie ai, de ce biserică aparții, important este cum te comporți în societate de-a lungul vieții.

Spre exemplu, la ortodocși, există fala că ortodoxia este religia cea mai dreaptă, cea mai aproape de adevăr. Și cum începi să te contrazici cu ortodocșii, cum încep să te înjure și să te facă cu ou și cu oțet. La biserică, ortodocșii sunt tare pioși, fac ascultare, cântă, se roagă. Ei bine, cum au ieșit pe poarta bisericii cum încep să bârfească și să vorbească de rău.

Eu nu cred că Dumnezeu cântărește în funcție de instituția de acare aparții din punct de vedere religios, ci de faptele tale ca om. Dacă tu reușești să te apropii mai mult de Dumnezeu prin baptism, atunci așa să fie, și să încerci pe cât posibil să duci o viață precum a Mântuitorului, plină de fapte bune, de rugăciune și de gânduri frumoase pentru cei din jur.

Oricum trăim niște vremuri destul de tulburi, în care oamenii indiferent de biserica la care merg, parcă nu mai știu să fie buni, nu mai au suflet, nu-i mai interesează de cei din jurul lor, au devenit extraordinar de egoiști. Fiecare se gândește numai la el și eventual maxim la familia lui. Și nu cred că asta îți spune în Biblie să faci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here