E concluzia la care am ajuns după ce am văzut un TOP european în care România era pe primul loc la alcoolism. Păi atât timp cât un PET de 2.5 litri de bere costă 10 lei în magazin, cum să nu se dezvolte în timp o societate de bețivani? Foarte ieftin este alcoolul în România comparativ cu alte state UE.

Din punctul meu de vedere, alcoolul ar trebui vândut doar în magazine specializate, nu în toate magazinele de cartier, nu în toate supermarketurile. Să fie ceva ca-n Suedia, în magazine să găsești doar bere cu maxim 3.5% alcool iar din magazinele de specialitate cumperi băutură… FOARTE SCUMPĂ.

Altă soluție decât scumpirea excesivă a băuturii nu există. Dacă cei de la putere ar vrea să facă ceva cu adevărat pentru România, ar trebui să scumpească băutura până la nenorocire și apoi să o pună la vânzare doar în magazinele de specialitate. Dar evident, ce politician ar face așa ceva într-o țară de alcoolici? Nu ar mai primi voturi niciodată și probabil ar lua și bătaie pe stradă când l-ar vedea lumea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here