Home Gandurile mele De ce doar unele afaceri merg în România?

De ce doar unele afaceri merg în România?

206
0

Am observat o chestie destul de interesantă legată de mediul de business din România. Sunt afaceri care merg și afaceri care se chinuie, ori intră în faliment. Afacerile care merg sunt majoritar afacerile legate de bugetul de stat, acolo patronii sunt plini de vile și de mașini de lux, în timp ce afacerile care se chinuie ori intră în faliment sunt afacerile corecte, cinstite, care au patroni care se chinuie de unii singuri să dea înainte.

Mai există un tip de afaceri care funcționează ca pe bandă rulantă în România chiar dacă nu sunt lipite la bugetul de stat. Discutăm aici despre casele de amanet și IFN – uri. Acolo unde există 10 săli de păcănele pe o singură stradă, cu siguranță este și o casă de amanet, în care jucătorii să-și lase telefoanele în speranța că vor câștiga la aparate. Evident, ei nu câștigă, soriții sunt împotriva lor 100% și așa prosperă unele afaceri din România, din sărăcie se ridică averile lor.

Din punctul meu de vedere, afacerile corecte, cinstite, pline de moralitate nu au cum să funcționeze în România. Avem de-a face cu o țară coruptă până în măduva oaselor iar corectitudinea nu are cum să răzbească într-un asemenea mediu. Oamenii corecți vor avea mereu de suferit și nu vor reuși să se ridice oricât s-ar chinui. Acesta este adevărul din păcate, trăim într-o țară în care oamenii corecți și cinstiți nu reușesc să strângă altceva decât datorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here