Home Gandurile mele Cauza Nr. 1 pentru fenomenul de emigrare definitivă din România

Cauza Nr. 1 pentru fenomenul de emigrare definitivă din România

82
0

Conform statisticilor, România se află pe locul 2 în lume la capitolul emigrare definitivă, după Siria. În fiecare an, pleacă de pe meleagurile noastre fără gând de întoarcere peste 35,000 de cetățeni, un mic oraș am putea spune. Sunt cifre mai mult decât alarmante, să-ți dispară anual un oraș întreg nu este deloc în regulă, în primul rând sunt 35,000 de oameni care nu mai contribuie la nimic în România.

Care să fie oare cauza pentru acest fenomen? Ei bine, sunt de fapt două cauze. În primul rând salariile și relația angajat-angajator. Cei care pleacă o fac pentru că s-au săturat să muncească zi lumină pe nimic, la final de lună tot săraci sunt. Anii trec și ei nu se aleg cu nimic. Patronii lor însă, au vile, mașini de lux, din exploatarea sclaviei moderne. Nici vorbă de ore suplimentare la privat, sau dacă se dau se dau degeaba.

Degeaba dai ore suplimentare dacă încadrarea este la salariul minim pe economie. Tot nu se adună bani. Al doilea motiv pentru care oamenii decid să părăsească țara este sistemul corupt. Oamenii s-au săturat să fie bătaia de joc a autorităților, să aibă probleme de rezolvat și să nu-i ajute bugetarii deja plătiți să facă munca respectivă. Oamenii s-au săturat să vadă cum unii care au 5000 de lei salariu pe lună ajung să dețină inexplicabil averi colosale, ei fiind în continuare munciți, săraci și cinstiți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here