Home Gandurile mele Absurdul devine realitate în România – Rovinieta de 7000 de euro

Absurdul devine realitate în România – Rovinieta de 7000 de euro

162
1

Cine spunea că SUA este țara tuturor posibilităților, să se mai gândească o dată. Se pare că România este această țară în care ridicolul pare să nu mai aibă nicio limită. Se pare că de la 1 ianuarie 2026 în România intră în vigoare sistemul TollRo, un sistem de taxare la kilometru pentru distanța parcursă de camioane, taxare la care contribuie și norma de poluare. Astfel, pentru un camion Euro 6 care parcurge anual 100.000 de km pe autostrăzile din România, compania de transport va trebui să scoată din buzunar vreo 7000 de euro, de 6 ori mai mult decât actuala rovinietă.

Voi vă dați seama cât de ridicolă este situația, într-o țară în care nu există autostrăzi, într-o țară în care drumurile sunt vai de mama lor, ăștia si aibă tupeu să jumulească 7000 de euro pe an de pe un singur camion. Și imbecilitatea nu se oprește aici, 7000 de euro se va plăti la Euro 6. În România în acest moment doar 17% dintre camioane sunt Euro 6. Cât va fi această taxă de drum, această nouă rovinietă pentru camioanele Euro 3, Euro 4 și Euro 5 de fapt?

În România nu se face transport cu camioane Euro 6 pentru că nu este rentabil. Camioanele Euro 6 sunt scumpe și greu de întreținut mai ales prin hârtoapele noastre. La noi se face transport cu camioane vechi și foarte vechi. Rovinieta va costa în cazul lor mai mult decât camionul probabil. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here