Home Diverse DE CE AR TREBUI SA INVESTESTI INTR-UN SISTEM FILTRARE APA

DE CE AR TREBUI SA INVESTESTI INTR-UN SISTEM FILTRARE APA

538
0

Calitatea apei pe care o consumăm zilnic sau pe care o utilizăm atunci când facem mâncare este foarte importantă. Organismele noastre au devenit mult mai sensibile în ultimii 10 ani, odată cu explozia de toxine introdusă în alimentele de pe rafturile magazinelor, toxine menite să le îmbunătățească gustul ori să le ofere un termen de valabilitate mult mai îndelungat. Organismele noastre se luptă zilnic pentru purificare și eliminarea de toxine, dacă-i mai oferim și o apă de slabă calitate, ori chiar deja poluată, avem toate șansele să ne îmbolnăvim.

CUM PUTEM FACE ROST DE O APĂ SUPERIOARĂ CARE SĂ NE MENȚINĂ ORGANISMELE SĂNĂTOASE

  1. APA ÎMBUTELIATĂ – este la îndemâna oricui în ziua de azi, este foarte curată și respectă cu strictețe normele de calitate necesare unei vieți sănătoase. În ultima vreme tot mai multă lume a început să cumpere apă de la magazin întrucât nu mai au încredere în calitatea apei oferită de municipalitate. Atunci când vezi că apa vine cu culori ciudate, ori că are un gust de clor insuportabil, clar trebuie să te orientezi spre apa îmbuteliată.
  2. SISTEM FILTRARE APĂ – o soluție modernă care a început să devină din ce în ce mai populară și în România, întrucât aduce în prim plan aceeași calitate a apei precum cea îmbuteliată, numai că sporește gradul de confort al casei. Practic scapi de căratul baxurilor cu apă pe scări, efortul fizic necesar operării unui sistem filtrare apă este zero. Desigur, un asemenea aparat costă ceva bani, însă în timp se amortizează investiția.

DE CE AR TREBUI SA INVESTESTI INTR-UN SISTEM FILTRARE APA

În primul rând, după cum spuneam mai sus, discutăm despre îmbunătățirea calității vieții în propria locuință. Un sistem filtrare apă se instalează simplu sub chiuvetă și funcționează ani de zile fără să aibă nevoie de niciun fel de intervenție. Să luăm spre exemplu acest sistem de ultra filtrare KINETICO PREMIER UF. Are în componență o membrană pentru ultrafiltrare și folosește carbonul pentru a elimina gusturile și bacteriile din apa care vine de la rețea. Se instalează elegant pe chiuvetă întrucât vine la pachet cu o baterie separată. Periodic se înlocuiește filtrul de carbon și astfel reușești să te bucuri de apă de calitate superioară fără să-ți mai rupi spatele cu baxurile pe scări.

În al doilea rând, discutăm despre o investiție care se amortizează în timp. Să luăm spre exemplu un sistem de osmoză inversă Direct Flow RO800 de la KRAUSEN (90-120 L/H). Sistemul are în acest moment un preț care se apropie de 3000 RON. Acest tip de filtru îmbunătățește calitatea apei, elimină nitriții și nitrații (recomandat și pentru foraje), elimină amoniul din apă, săruri, impurități biologice, elimină substanțele dizolvate în apă și mai ales virușii, bacteriile. Filtrul se instalează foarte ușor chiar și în locuri înguste, preferabil sub chiuvetă și dacă facem un calcul simplu, reușim să amortizăm costul lui în mai puțin de 1 an în cazul în care cheltuim 8 RON/zi cu apa îmbuteliată.

În al treilea rând, și cel mai important, este o investiție în siguranță, mai ales pentru cei care au încredere în apa servită de municipalitate, apă care într-adevăr respectă anumite standarde, însă care de multe ori are gusturi sau mirosuri ciudate. Cum este posibil ca apa să respecte mereu standardele de siguranță dar să vină cu proprietăți diferite? Evident nu este de încredere și suntem nevoiți să o aducem noi la standardul de siguranță necesar. În ziua de astăzi din păcate nu mai poți să ai încredere în nimeni, în special în bugetarii angajați pe pile și pe relații de partid în toate instituțiile publice din România, inclusiv în cele care se ocupă de siguranța apei livrate cetățenilor.

Rămâne la alegerea fiecăruia dacă dorește sau nu să investească într-un sistem filtrare apă, însă în ziua de azi trebuie să fim foarte atenți cu lichidele pe care le bem, cu alimentele pe care le consumăm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here