Home Diverse Ai grijă când îți alegi un producător de cutii din carton pentru...

Ai grijă când îți alegi un producător de cutii din carton pentru afacerea ta!

385
0

Alegerea partenerilor în mediul de business este crucială pentru viitorul afacerii tale din foarte multe puncte de vedere, mai ales dacă ești la început de drum. Probabil faci parte din categoria tinerilor care nu și-au făcut bagajele la primele greutăți întâmpinate pe piața muncii din România, și încă nu au plecat în străinătate. Ai zis să încerci un mic business la tine în țară înainte să iei decizia emigrării definitive.

Ei bine, o să constați un lucru destul de greu de digerat: și în business e la fel ca pe piața muncii. Așa cum ca simplu angajat e foarte dificil să ajungi la un patron care să te respecte și care să fie serios, la fel vei păți și în mediul de business unde, din păcate, eticheta de „partener serios” este atât de greu de pus… SERIOZITATEA în afaceri este SINGURA calitate care te va ajuta pe tine să rămâi pe piață și tot SINGURA care te va scoate din minți atunci când vei începe căutarea de parteneri serioși pentru a te dezvolta.

Prima întrebare pe care o să ți-o adresezi o să fie dacă capitalul social de 200 RON necesar înființării unui SRL în România, este ajutor sau blestem. Te ajută pe tine personal să intri pe piața de business și să speri la un viitor mai bun prin muncă și seriozitate, dar la fel de bine le deschide ușa celor neserioși, care vin în mediul de business cu colindul sau pur și simplu sunt puși pe rele, pe tras țepe.

Așadar, trebuie să fii foarte atent atunci când îți alegi partenerii de afaceri, trebuie să-i studiezi, să te informezi în legătură cu trecutul lor și astfel să te ferești de potențiali neserioși. Să luăm spre exemplu ambalajele din carton. Deschizi un magazin online, o să ai nevoie de un partener producător cutii carton. La modul cum se face curieratul în România clar o să ai nevoie de o măsură de protecție suplimentară pentru bunurile vândute și vei vrea ca totul să fie ok pe drumul spre client.

Ca să ajungi la un producător cutii carton serios (și „rețeta” este valabilă pentru orice tip de partener), trebuie să te uiți în primul rând la vechimea pe piață. Un partener serios își tratează cu respect clienții, onorează comenzile la timp și astfel prin recomandări și prin stabilitatea oferită, reușește să reziste în timp. Spre exemplu în acest domeniul al ambalajelor din carton avem pe Dinosans SRL la Hunedoara, care imediat face 20 de ani pe piață. Este mai mult decât evident faptul că nu ai cum să reziști pe o piață atât de volatilă precum cea din România dacă nu ești serios.

În al doilea rând, îți poți da seama despre un potențial partener că este cel de care ai nevoie dacă prin oferta pe care ți-o face, nu încearcă să te păcălească cu prețul. Trebuie să-ți faci foarte bine temele în ceea ce privește „prețul pieței” și astfel să poți face diferența între ofertele serioase și cele menite să te jumulească de bani. Sunt multe firme neserioase care profită de entuziasmul și de lipsa de documentare a micilor antreprenori nou apăruți pe piață, din păcate, iar informația este singura care te poate feri de ei. Atât timp cât știi care este prețul corect pentru ambalaje din carton, atât timp cât ești dispus să lucrezi cu cei care au vechime pe piață, ești oarecum la adăpost de năpasta numită neseriozitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here