Atunci când vine vorba despre content writing, putem spune cu siguranță faptul că nivelul de calitate al serviciilor prestate corespunde cu nivelul de calitate al țării. În România din păcate încă se caută cantitate, nu calitate.
În România încă se dorește content writing ieftin, cât mai ieftin, de 300 de cuvinte pe articol, idei care sunt într-o totală contradicție cu principiile Google.
Multă lume încă nu a înțeles faptul că deși Google poate fi păcălit pe termen scurt, pe termen lung rezultatele nu vor fi niciodată cele la care se așteaptă.
Nu poți să ai pretenții să ajungi pe primul loc în căutările Google și să rămâi acolo foarte mult timp atunci când folosești content writing de calitate îndoielnică, lipsit de sens și de cuvinte. Asta se cere în România din păcate.
Din moment ce acestea sunt standardele moderne în content writing-ul din România, mulți „meseriași” nu prea au avut ocazia să lucreze cu firme care să le ceară calitate.
Un articol de calitate nu are cum să conțină maxim 300, 350 de cuvinte. Un articol de calitate are o scriitură bine văzută de Google și cred că este destul de logic faptul că în 300 de cuvinte, în 3 paragrafe, nu prea ai ce să spui.
Haideți să trecem în revistă cum anume se redactează un articol web de calitate superioară, poate reușim încet prin intermediul acestui gen de materiale, să schimbăm un pic mentalitatea companiilor care se folosesc de SEO, care doresc texte pentru site-urile lor.
Există câteva reguli destul de simple care trebuie bifate în cadrul unui content writing de calitate, despre care vom detalia imediat. Dacă ești la început de carieră în această meserie, este cu siguranță un articol care ți se adresează.
Content writing – cum se redactează un articol web DE CALITATE SUPERIOARĂ
Folosirea H-urilor – sau pe românește, a subtitlurilor. Subtitlul reprezintă oarecum ideea de bază a paragrafului sau paragrafelor care urmează să fie scrise. H1 este titlul, H2, H3, H4 sunt subtitluri care se folosesc în funcție de necesitate.
De exemplu, ideile principale pot fi H2 iar H3 pot fi punctele structurale ale ideii principale. Prin H-uri, Google înțelege structura unui articol și-i acordă calitate.
Gramatica și ortografia – deși Google nu are treabă cu acest aspect, postarea pe site-ul companiei a unor texte care par scrise de niște oameni care n-au prea avut drum pe la școală, nu este tocmai în regulă.
În cazul în care o companie se respectă, nu va cumpăra niciodată servicii content writing de proastă calitate, de la niște oameni care nu au o pasiune pentru scris, caută doar să scape de munca fizică.
Așadar, dacă ești creator de conținut web începător, fii foarte atent la acest aspect. Dacă nu prea le ai cu limba română și vrei totuși să profesezi, o să fie destul de greu. Textele scrise vor fi cartea ta de vizită.
Nu vei avea mari șanse la companiile serioase care pun destul de mult accent pe corectitudinea celor postate la ei pe site. Nu doresc calitate Google dar au niște pretenții minime.
Mai contează și altceva în content writing în afară de H-uri, gramatică și ortografie?
Aranjarea în pagină – în ultima vreme, Google a început să măsoare și aranjarea în pagină a textului. Dacă este favorabil unei citiri ușoare sau dacă este un text greoi care te face să ieși de pe pagină doar când îl vezi cum arată.
Aranjarea în pagină se face cu subtitluri, cu paragrafe de maxim 4-5 rânduri, paragrafele scrise până la capăt, nu lăsat ultimul rând jumătate sau doar câteva cuvinte.
Cursivitatea și logica – aceste două elemente TREBUIE să se regăsească în cadrul unui articol de calitate. Nu poate exista content writing de calitate cu texte în genul celor traduse cu Google Translate.
Da, în cariera mea de content writer , am cunoscut și oameni care scriau articole cu Google Translate, și firme SEO care le acceptau, și companii care le plăteau.
Dacă vrei să faci o carieră în content writing, caută să redactezi texte cât mai cursive și cât mai logice, cu idei care se leagă între ele, fără să forțezi introduceri ciudate de cuvinte cheie și etc. E logic, nu?
Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când dorești să redactezi un articol de calitate. Pe mine mă găsiți pe www.vandimaginatie.ro. Tot ce ține de content writing.
Cu respect,
Alex Ciocan