Home Gandurile mele Boala săracului

Boala săracului

3087
1

Boala săraculuiSăracii suferă, sunt bolnavi, în special în România. Boala lor se numește grandomanie. Boala săracului afectează foarte mulți oameni pe meleagurile noastre pentru că, ce să vezi, trăim într-o țară în care salariul minim pe economie este puțin peste 200 de euro net.

Grandomania asta se sădește în sufletul românului în copilărie. O copilărie nefericită, fără jucării și fără prea mulți prieteni. De multe ori, chiar și fără mâncare. În România la ora actuală, conform studiilor, 20% dintre copii se duc la culcare flămânzi. Încă se moare de foame pe la noi.

Astfel, dat fiind faptul că în copilărie, în adolescență au suferit de sărăcie, mulți tineri ajunși oameni în putere, iau calea străinătății cu un singur gând: să devină bogați. Din păcate, sărăcia nu face casă bună cu cartea pe meleagurile noastre așa că mulți tineri ajung să vadă bogăția într-o formă defectă.

Priviți imaginea de mai sus. Așa arată bogăția unui tânăr ajuns om matur. O casă cât un bloc, poziționată … în câmp. Probabil pe plaiurile sale natale. Dacă nu stai să analizezi un pic situația românului sărac, nu ai putea să înțelegi un astfel de mamut imobiliar pe-un câmp.

Boala săracului sădește în mentalitatea omului nu doar idei ilogice precum construcția unei case în câmp, aduce în prim plan și aroganța, grandomania. Cred că sunteți de acord cu mine când spun că la câți bani s-au băgat într-o asemenea construcție, omul și-ar fi permis să cumpere un teren mai mic chiar în București, unde să construiască o casă mult mai micuță, dar investiția ar fi avut rost.

Păi da dar dacă ar fi construit la București ar fi fost o mare problemă: la București, nu-l cunoaște nimeni pe individ.

Previous articleBani din YouTube – visul multor leneși care n-au prea dat nici pe la școală
Next articleÎți place să joci? 6 motive să te orientezi spre pariuri sportive online
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

1 COMMENT

  1. Aceasta “boala” este la nivel de pandemie la noi in Romania, pur si simplu oamenii muncesc ca sa-si impresioneze rudele nu ca sa faca investitii cu cap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here