Săracii suferă, sunt bolnavi, în special în România. Boala lor se numește grandomanie. Boala săracului afectează foarte mulți oameni pe meleagurile noastre pentru că, ce să vezi, trăim într-o țară în care salariul minim pe economie este puțin peste 200 de euro net.
Grandomania asta se sădește în sufletul românului în copilărie. O copilărie nefericită, fără jucării și fără prea mulți prieteni. De multe ori, chiar și fără mâncare. În România la ora actuală, conform studiilor, 20% dintre copii se duc la culcare flămânzi. Încă se moare de foame pe la noi.
Astfel, dat fiind faptul că în copilărie, în adolescență au suferit de sărăcie, mulți tineri ajunși oameni în putere, iau calea străinătății cu un singur gând: să devină bogați. Din păcate, sărăcia nu face casă bună cu cartea pe meleagurile noastre așa că mulți tineri ajung să vadă bogăția într-o formă defectă.
Priviți imaginea de mai sus. Așa arată bogăția unui tânăr ajuns om matur. O casă cât un bloc, poziționată … în câmp. Probabil pe plaiurile sale natale. Dacă nu stai să analizezi un pic situația românului sărac, nu ai putea să înțelegi un astfel de mamut imobiliar pe-un câmp.
Boala săracului sădește în mentalitatea omului nu doar idei ilogice precum construcția unei case în câmp, aduce în prim plan și aroganța, grandomania. Cred că sunteți de acord cu mine când spun că la câți bani s-au băgat într-o asemenea construcție, omul și-ar fi permis să cumpere un teren mai mic chiar în București, unde să construiască o casă mult mai micuță, dar investiția ar fi avut rost.
Păi da dar dacă ar fi construit la București ar fi fost o mare problemă: la București, nu-l cunoaște nimeni pe individ.
Aceasta “boala” este la nivel de pandemie la noi in Romania, pur si simplu oamenii muncesc ca sa-si impresioneze rudele nu ca sa faca investitii cu cap.