Home Diverse Cum alegem oglinda pentru baie?

Cum alegem oglinda pentru baie?

948
0

oglindaAlegerea unei oglinzi pentru baie nu este atât de simplă cum pare pentru că trebuie luate în calcul mai multe aspecte. Cine a fost pus în această situație, de a alege o oglindă pentru baie o să înțeleagă foarte bine acest articol și chiar aș avea rugămintea să-mi lase comentariu mai jos pentru a-și da cu părerea despre această operațiune. În principal există trei tipuri de oglinzi din care se poate alege: oglinzile fără ramă (doar sticla), oglinzile cu ramă și dulapurile cu oglindă. O să luăm fiecare tip de oglindă în parte și vom vedea câteva detalii importante.

Cum alegem oglinda pentru baie? Tipuri de oglinzi

Oglinda fără ramă – este doar sticla care se prinde de perete prin intermediul unor agățători. Pentru a putea monta o asemenea oglindă trebuie să iei în calcul faptul că va fi misiune imposibilă dacă peretele din spate nu este perfect drept. Sunt puține spre zero accesoriile care ar putea îndrepta o asemenea situație și este și cam periculos. Dacă strângeți prea tare oglinda și suprafața nu este dreaptă în spate riscați să o spargeți.

Oglinda cu ramă – este o alegere foarte bună pentru cei care urmează să efectueze o montare mai energică. Existând ramă, se pot face diverse intervenții pentru a monta oglinda și pe suprafețe care nu sunt tocmai netede ca-n palmă. Chiar dacă nu beneficiază de un design aparte asemenea oglinzii fără ramă, în ziua de azi există oglinzi baie care au rame special create pentru a fi integrate în spații ultra moderne.

Oglinda dulap – este acea oglindă care vine aplicată pe ușile unui dulap de baie. Este una dintre cele mai utile obiecte de mobilier întrucât reușește să înglobeze două funcții într-una singură. Oglinda dulap este preferata celor care au o baie de mici dimensiuni și sunt nevoiți să facă compromisuri. De asemenea, această oglindă poate fi folosită și drept oglindă secundară (vis a vis) pentru cei care au montată deja o oglindă în baie.

Despre dimensiunea oglinzii de baie

Oglinda de baie trebuie să fie suficient de mare cât să te cuprindă din cap până la brâu, dar suficient de mică astfel încât să nu creeze disproporții în cameră. Toate au un rost, inclusiv dimensiunile. Ca și lățime, ar trebui avut grijă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, dacă este montată pe o ghenă sau pe o grindă verticală, dimensiunea acesteia în lățime nu ar trebui să depășească dimensiunea ghenei sau a grinzii. În al doilea rând, lățimea oglinzii trebuie avută în vedere în situația în care o dimensiune mult disproporționată poate să creeze un dezechilibru. Tuturor ne plac băile renovate, moderne, dar mare atenție la dimensiunea oglinzii, poate transforma baia în kitsch.

Despre prețul oglinzii de baie

Când vine vorba despre preț, rămâne la alegerea fiecăruia. Tot ce trebuie să rețineți este faptul că utilitatea contează cel mai mult. O oglindă de baie, normală, de calitate, costă undeva între 200 și 400 de lei. Ce-i peste 400 de lei intră deja la design-uri mai speciale, poate și iluminare LED care să aducă un suflu de ultra modern, de finețe băii. Evident cu cât prețul crește și calitatea oglinzii crește atât ca funcție primară cât și în ansamblu, dacă este compusă din mai multe corpuri. Fiecare se va întinde probabil fix cât îi este pătura, sau fix câtă calitate își dorește să aibă în baie.

Acestea sunt cele mai importante lucruri de care ar trebui ținut cont atunci când sunteți în căutarea unei oglinzi de baie. Atenție așadar la tipul de oglindă, la dimensiune și evident, faceți un calcul cam cât sunteți dispuți să cheltuiți pentru ea. Este posibil să fiuți nevoiți să căutați mai mult prin magazinele online, întrucât pe la magazinele de bricolaj din oraș stocurile, modelele sunt destul de limitate. Și să vrea și nu au unde să întindă 40-50 de modele diferite de oglinzi cum afișează magazinele online. Singurul dezavantaj este că aștepți vrei 2 zile curierul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here