Home Diverse Stirile false au devenit un trend – afla ce este real si...

Stirile false au devenit un trend – afla ce este real si ce nu

839
0

Stirile falseEste atat de usor sa atragi click-uri, sa atragi public care sa acceseze o pagina. Insa riscul este cel de dezinformare cand stirea prezentata este fara fundament. Asistam oricum in ultimul timp la astfel de strategii ale unor site-uri. Ajungi sa nu mai stii ce este real si ce nu. De aceea, este important sa invatam sa triem portalurile pe care le accesam pentru a citi stirile zilei.

Printre toate tipurile de site-uri se remarca momentum.co.ro. Vorbim despre o platforma cu o altfel de abordare: stirile sunt preluate, sunt pe categorii, in mod organizat. Spre marele avantaj al celor care ajung pe aceasta pagina, stirile sunt dispuse in asa fel incat publicul sa citeasca rapid ce este de interes si in plus totul este actualizat in timp real. Daca pentru tine conteaza sa fii informat, atunci ai nimerit in locul potrivit.

Portalul Momentum se bazeaza pe stiri postate de trusturi de presa diverse. Exista un soi de filtru ce sta la baza selectiei de stiri, nimic nu este postat la intamplare. Asadar, pentru a se asigura ca ceea ce afiseaza pe pagina este despre stiri reale, Momentum citeaza sursa. Ceea ce un cititor nu vede inseamna in sistem bine pus la punct care triaza site-urile de unde vor fi preluate stirile – sunt analizati cativa parametric care determina cat de citit/accesat este un site, cat de sigur este.

Stirile fake news sunt realitatea unora

Desi unei categorii de persoane, in mod special celor tineri, li se pare absurd ca cineva sa spuna ca nu poate sa faca diferenta intre stirile false si cele reale, se pare ca este chiar usor sa fim pacaliti. Dar sa ne gandim si ca unii sunt naivi sau au doar ca sursa de informare televizorul, iar adevarul care li se prezinta este cel pe care il iau ca atare. Informatia inseamna putere si cand nu ai acces la ea, atunci este destul de probabil sa fii limitat si sa crezi doar ceea ce ti se spune.

Fake news inseamna pentru unii o realitate. Din pacate. In alte cazuri vorbim despre presa de scandal, care cauta senzationalul din orice. Un titlu maret anunta ca vor fi taiate cine stie ce fonduri. Este evident ca o astfel de stire anunta si panica, astfel ca o reactie imediata este de a indrepta furie impotriva unora sau a altora. Cand citesti in detaliu iti dai seama ca situatia este alta – fonduri ce nu au fost accesate ajung sa fie redicrectionate spre alte domenii, nu taiate. Este doar un exemplu despre ce inseamna sa citesti orice vezi online.

Ei bine, daca ne dorim sa fim informati corect, daca ne dorim sa gasim un site unde sunt prezentate stiri in mod obiectiv, atunci Momentum este o recomandare. Portalul in cauza iti aduce in intervale orare scurte toate stirile ce au avut accesari, deci ce au prezentat interes pentru publicul larg. Alege sa citesti despre ce se intampla realmente in lume, nu stiri nefondate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here