Home Gandurile mele Bețivăneala ridicată la rang de artă în România

Bețivăneala ridicată la rang de artă în România

675
0

Toată lumea bea și bea mult. Ce se bea? Multă bere, multă tărie ieftină. Ce se întâmplă ulterior? Ne mirăm că avem o grămadă de asistați, ne mirăm că avem o grămadă de oameni bolnavi printre noi, ne mirăm că oameni la 40 și un pic de ani par niște epave de peste 70 de ani.

Am intrat un pic la un Kaufland din Severin, să cumpăr o sticlă cu apă sau suc, mi se făcuse sete în drum spre casă. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că banda de produse de la casa de marcat s-a înverzit. De la sticlele de bere puse de cei aflați înaintea mea la coadă.

Văleu zic, românul ăsta a dus bețivăneala la rang de artă fratele meu. Adică eu înțeleg, toată lumea mai bea, poate în weekend, poate cu ocazia unor evenimente importante. Dar chiar așa să cumpărăm numai bere? Să bem de dimineața până seara non stop?

Ei bine, cam asta se întâmplă din păcate. Beția este boala românului cea dintâi, nu cancerul, nu stresul, nu alte afecțiuni clinice serioase. Românul este bolnav de alcool și acesta este unul dintre motivele principale pentru care țara asta nu dă deloc înainte, mai ales în zona Olteniei.

În zona Olteniei e cu amorțeală totală, e cu PSD, e cu hoție, e cu cocălăreală, e cu țigănie, e cu asistați sociali, e cu fugă de muncă, de ce nu ar fi până la urmă și cu bețivăneală? Eu unul zic că se încadrează foarte bine într-un peisaj roșu, demn de un Mehedinți rămas Pesedist.

Că mă uitam pe harta județelor câștigate de PSD la turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019. Au rămas cu 4-5 județe în toată țara dintre care bineînțeles, și Mehedințiul. Nu se îndepărtează Mehedințiul de hoție și de trândăvie. Niciodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here