Home Gandurile mele Suntem prea săraci ca să cumpărăm mașini ieftine

Suntem prea săraci ca să cumpărăm mașini ieftine

694
0

Băi fraților eu tot fac calcule. Caut să-mi cumpăr o mașină și cred că sunt prea sărac să-mi permit o mașină ieftină. Oricât de amuzant sau anapoda ar suna, o să vă explic imediat despre ce este vorba.

Eu în principiu nu sunt pretențios, caut ceva cu un minim de confort, să zicem geamuri electrice și aer condiționat. M-am orientat inițial spre un Golf 4, trecut de anii 2000, să fie măcar Euro 4.

Un Golf 4 din 2001 de exemplu, cu motor de 1.4 costă undeva la 1000-1500 de euro, depinde de unde cumperi și în ce stare se află. Am tot căutat, am tot fost la vizionări, majoritatea sunt niște troace care se dezmembrează pe drum.

Da, poate la exterior arată bine dar la interior e problemă. Toate zdrăngăne de nici nu știi de unde sună mai tare, de la motor sau de la direcție. Aceste modele cu motor de 1.4 sunt cunoscute pentru fiabilitatea redusă.

Și acuma vine întrebarea mea: de ce naiba aș face pe modestul, să cumpăr o troacă de rahat cu 1500 de euro, în care să fiu nevoit să bag în instanță probabil minim 1000 de euro ca să o aduc pe linia de plutire?

Iar mai apoi să stau cu ea numai prin Service din cauza faptului că are un motor de rahat, uzat până la Dumnezeu și prost întreținut. Nu mai zic de consumul la 1.4 în oraș.

Până la urmă cred că mă orientez spre o mașină cât mai nouă, trecută de 2012-2014, de mici dimensiuni cum e bine pentru oraș, pe care să dau undeva la 3-4 mii de euro.

Acestea mai noi nu sunt așa de uzate, au tehnologie nouă și deci nu au probleme cu fiabilitatea, etc. Efectiv cheltui mai mulți bani cu o coajă de mașină decât cu o mașină mai scumpă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here