Home Diverse Cu ce te poate ajuta mai exact un notar?

Cu ce te poate ajuta mai exact un notar?

930
0

Discutam zilele trecute cu un amic de-ai mei, omul îmi spunea că ar vrea să cumpere o garsonieră în oraș, dar nu știa care sunt procedurile de vânzare-cumpărare. Omul avea impresia că e ca la achiziția unui autoturism, faci contract cu proprietarul și gata.

Nu, atunci când cumperi o casă, ai de-a face cu un notar public. Așa este normal, este vorba totuși despre un obiect foarte valoros iar contractul de vânzare- cumpărare trebuie încheiat la notar.

Nu este nimic de râs în faptul că unii oameni nu știu ce-au de făcut atunci când cumpără o casă, doar nu te lovești de a ceastă situație toată ziua. Este bine că oamenii totuși sunt deschiși și caută informația de care au nevoie.

Haideți să trecem în revistă câteva dintre serviciile esențiale cu care îți stă la dispoziție un astfel de cabinet notarial.

Cu ce te poate ajuta mai exact un notar?

  • Declarații și procuri – declarațiile sunt necesare la înființarea societăților comerciale, procurile știm cu toții ce sunt, documente pentru acordarea unor anumite drepturi, anumitor persoane.
  • Contracte – după cum spuneam mai sus, atunci când cumperi o casă, contractul de vânzare-cumpărare se face direct la notar, nu altundeva. Desigur, la notar se pot face tot felul de contracte.
  • Succesiuni – moștenirile sunt de departe cele mai des întâlnite probleme în România, din punct de vedere juridic. La notar se pot face succesiuni care să rezolve aceste probleme.
  • Divorțul – dacă partenerii se înțeleg, nu este nevoie de tribunal pentru a divorța. Se merge de bun acord la notar și se rezolvă problema, chiar și atunci când din căsătorie au rezultat copii.
  • Convenții matrimoniale – există o cale de a reglementa raporturile patrimoniale dintre soți și prin semnarea unor convenții de schimbare a regimului matrimonial (separație, etc).

Acestea sunt doar câteva dintre serviciile pe care un notar public le poate aduce în prim plan pentru cetățeni. Găsiți lista completă de servicii dacă veți accesa linkul din acest articol.

Voi ați avut până acum de-a face cu un notar public? Dacă da, care sunt serviciile pentru care ați apelat la ajutorul său? Lăsați-mi un comentariu în secțiunea de sub articol cu răspunsul vostru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here